Senarai Peserta Segmen Jom Jadi Kawan

CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Assalamualaikum.. sori.. cp baru sempat kasi list senarai peserta.. tadi kami memang busy gila.. fuh, bukan senang mau agihkan borang BR1M tu.. sakit kepala.. haha. nanti la cp cerita.. :D

oke oke, jangan cakap banyak la kan.. hihi.. jadi kamu terjah la k.. baru boleh jadi kawan kan..
  1. http://lynnlinda.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  2. http://dyja129dyjaw.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  3. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  4. http://ilovemyheartguard.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  5. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  6. http://noor-nadhirah.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  7. http://sweetlittle-pumpkin.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  8. http://ceriteraalline.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  9. http://cintauntukkita.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-|-jom-jadi-kawan.html
  10. http://mamajohanis.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  11. http://killmelollichoc.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  12. http://nukilansibudaksekolah.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  13. http://makwepakwekintan.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  14. http://miszfacebook.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  15. http://miszfacebook.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  16. http://coratcoretkuini.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  17. http://zalifa97.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  18. http://yanayassin.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  19. girangdottaeminmuch.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  20. http://mymermaidstory.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  21. http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  22. http://cikdianacolourfull.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  23. http://nurulqhisteena2010.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  24. http://cicaktersepit.blogspot.com/2011/12/senarai-jom-jadi-kawan.html
  25. http://sayaamirasyahirah.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  26. http://theonewhomakestheworldshine.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  27. http://bukudiarikecilku.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  28. http://skyjuiceforever.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  29. http://sempoi9.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  30. http://akuhanyarajadrama.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  31. http://hakmilikfara.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  32. http://yayabunga.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  33. http://azlinayazli.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  34. http://fatyn-atikah.blogspot.com/2011/12/jom-jadi-kawan.html
  35. http://hanyeakupunyer.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  36. http://ceriterahatyazrinazrina.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  37. http://athibe.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  38. http://qashrin4ever.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  39. http://sweetsour93.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  40. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  41. http://inassyuhaidah-mystory.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  42. http://tqah9491.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  43. http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  44. http://almiraalwani.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  45. http://lyanakamarulzaman.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  46. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  47. http://cikhushus.blogspot.com/2011/12/cp-jom-jadi-kawan.html
  48. http://apixyana.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jdy-kawan.html
  49. http://umminabilaradzi.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  50. http://aisyazaida.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  51. http://onlyshygurlz.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  52. http://phosphorusarsenic.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  53. http://mysuperduperhero.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  54. http://kisahizatulatiqah.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  55. http://miseyz.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  56. http://kisahamrara.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  57. http://shoya96.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  58. http://momiemonsta.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  59. http://likefairyland.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  60. http://littleprincess251.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  61. http://doubledeeya.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  62. http://nurbazilah97.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  63. http://hanisjoe.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  64. http://leeza-awak.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  65. http://momiemonsta.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  66. http://syasyajohan.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  67. http://sharulizam.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  68. http://akusukafotografi.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  69. http://cutelikebee.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  70. http://beautifully98.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  71. http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  72. http://syafinazhusni.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  73. http://belognurhasliza.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  74. http://pencontengruang.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  75. http://nurazulkeflee.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  76. http://kehidupankupelajarit.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  77. http://mydream-97.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  78. http://haappygolucky.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  79. http://mamaanna-anna.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  80. http://sayapyqafyqa.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  81. http://adahrabiah.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  82. http://puteri-aleeya.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  83. http://mi2-bluebird.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  84. http://vaishuonlinediary.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  85. http://cikdaydreaming.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  86. http://kakakmerahjambu.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  87. http://officialchaadriana.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html
  88. http://shinzoa.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html 
  89. http://pinkismypriority.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html 
  90. http://niadarnes.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html 
  91. http://nysahanysa97.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html 
  92. http://dhikriezaty-dhikriezaty.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-i-jum-jadi-kawan.html 
  93. http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2011/12/segmen-jom-jadi-kawan.html 
  94. http://princessdiaryme.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html 
  95. http://iris-everythinggonnabealright.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  96. http://dhiaadawiyah.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  97. http://onlybudakpurpleshj.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html
  98. http://duniabarney.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html 
  99. http://sayasukaceritakorea.blogspot.com/2011/12/segmen-cp-jom-jadi-kawan.html 
Selamat Menerjah.. ^^

nota: kalau mau cek link korang, tekan ctrl + F serentak.. kalau ada yg tertinggal infom cp k..

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Hanya dengan 1 klik, dapatkan TOPUP dan WATERMARK PRCUMA .. ;)

Sticky Post (until 30.12.2011, please scroll down for new entry)

assalamualaikum dan salam perpaduan
hari nih hati rasa nak beramal lagi.. ceh, tak ikhlas.. tu pun nak kasik tau.. <<< hahaha.. 
no,no.. siyes.. cp nak kasi korang hadiah lagi macam biasa.. 

rasanya lepas raya nih cp betol betol takda masa nak buat entri entri bijak.. jadi entri macam nih je la yg cp mampu buat.. 

okeh, cp akan bagi TOPUP RM5 untuk 2 orang yg bertuah (jumlah pemenang akan bertambah andai ada rezeki cp la kan..) 

dan hadiah saguhati iaitu WATERMARK untuk 5 orang..

pemenang dipilih menggunakan random.org

caranya mudah:

1. Follow blog nih utk mengetahui update tentang bende nih

2. KLIK SINI kejap (WAJIB) #nak join sekali pon boleh..

3. pastu tinggal komen macam kat bawah nih(sila copy&paste)

"saya dah KLIK, KLIK, KLIK!" ini blog url saya ______________________"( kome isi blog url korang k..)


update terbaru: Hadiah topup kini bertambah iaitu RM10 untuk seorang pemenang tajaan joel leslie.
so korang  wajib follow blog joel leslie dan ada hadiah misteri peribadi dari beliau kalau korang dapat KLIK SINI dan komen untuk beliau yg berakhir pada 3 disember nih.. so hadiah misteri akan diberikan kpd pengomen paling banyak sekali termasuk tekan like, tweet button, google +1.. walaubagaimanapun ini optional, tiada paksaan.

nota: nak wat entri boleh, tak buat pun takpe.. sekian.. tu jer.. :) cp harap semua jujur k sebab cp tak tau siapa yg dah betul betul klik.. tp cp tak kisah.. Allah kan ada.. hidup mesti mau jujur.. kalau tak jujur tarak guna la! hahaha

Tarikh Tutup: 31 Disember 2011  30.DISEMBER 2011

kalau ada lg yang nak sponsor topup, dialu-alukan.. hehehe..


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Saya TUTUP kedua-duanya SERENTAK!.


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Assalamualaikum dan salam perpaduan..

okeh, hari nih cp nak tutup kedua dua aktiviti cp dengan serentak atas sebab seba tak dapat dielakkan.. hihi..
semua aktiviti kat blog yg ada tnda 'closed' diatas dah di tutup yea.. =)

1stly cp TUTUP segmen JOM JADI KAWAN


dan juga aktiviti yg 1 lagi, cp punya mini giveaway tuh..

mini giveaway yg mana? haaa.. yang INI la.. hihi

so cp dah tutup habis atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan.. actually cp nak pergi OT esok kat opis lhdn kota kinabalu.... so 3 hari ni cp tak dapat nak online.. so pemenang untuk mini GA tu cp akan umumkan pada minggu depan.. hope semua sabar menanti ya.. maaf atas kesulitan nih.. tp tu baru rasa rasa nak OT, tengok la kalau jadik sebab macam ada perasaan something kat hati nih.. tak tau lah napa.. huhu.. maknanya pemenang akan diumumkan pada bila bila masa.. hihi.. so tunggu yea!

btw.. now, cp mau list kan peserta yg suda join.. =) kepada yg dah join, terima kasih..=)
  1. http://myasrnielife.blogspot.com/
  2. http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/
  3. http://arefisyaaien.blogspot.com/
  4. jueyhastory.blogspot.com
  5. http://atienabila.blogspot.com
  6. bloqkami.blogspot.com 
  7. http://heartbywinter.blogspot.com
  8. http://iwishiwillwin.blogspot.com/2011/11/hanya-dengan-1-klik-dapatkan-topup-dan.html
  9. joel-leslie.blogspot.com
  10.  http://coretanakhir.blogspot.com
  11.  http://az-meeda.blogspot.com
  12. http://mumydadylilbaby.blogspot.com/
  13.  http://hepilife-einah.blogspot.com/
  14. http://azzalifestory.blogspot.com/
  15. http://simpledoubletriple.blogspot.com/
  16.  http://nureyzatiey.blogspot.com/ 
  17. http://normj1001.blogspot.com/
  18.  http://norzurainik.blogspot.com
  19. http://almiraalwani.blogspot.com/
  20. http://duniabarney.blogspot.com
  21.  http://fiqracake.blogspot.com/
  22. http://pelangychinta.blogspot.com/
  23. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
  24. http://misscloverhearth.blogspot.com/
  25. http://www.angleluvly.blogspot.com/
  26.  http://illafira.blogspot.com/
  27. http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/
  28. http://hambaallah97.blogspot.com/
  29. http://mymermaidstory.blogspot.com/
  30.  http://yayabunga.blogspot.com/
  31. http://azlinayazli.blogspot.com/
  32. http://miraahussin.blogspot.com/
  33. http://qashrin4ever.blogspot.com/
  34. http://cutelikebee.blogspot.com/
  35. http://myapeapeaje.blogspot.com/
untuk segmen tuh pulak, korang boleh dapatkan list kat SINI.. cp dah lekatkan entri list tuh sehingga esok.. =)
hihi segmen tuh cp dah berjaya kumpul 100 penyertaan .. memang cp sangat sangat senang hati~~ hope korang terjah la semua yea! =)

Sekian.. Terima Kasih! =)
mohon ampun atas segala kesulitan..


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Segmen | Jom Jadi KAWAN!


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!
Assalamualaikum.. Ermm cp nak tinggalkan korang untuk minggu nih dengan satu segmen mudah..
segmen nih bertujuan untuk korang mendapatkan lebih ramai kawan..

okeh.. 
cara untuk join:
  •  Buat Entri Bertajuk : Segmen CP | Jom Jadi Kawan!
  • Copy banner di atas dan link ke entri ni.. 
  • nak tag kawan boleh, taknak tag takpa.. tiada masalah..
  • follow blog cp kalau sudi.. =)
  • hantar url entri anda ke entri ini sahaja.. full url oke..contoh kalau yg mcm nih jer korang hantar cp tak terima.. 'www.littlequeenstory.blogspot.com' .. kena hantar url entri, bukan url blog.. harap paham.. =)
segmen nih tiada tarikh tutup untuk sementara  DAH TUTUP LA.. bila cp rasa nak tutup baru tutup.. siapa siapa pun boleh join asalkan ada blog.. ^^
dan untuk sementara nih juga tiada penyenaraian url di buat.. so korang yg kena cari kawan korang sendiri oke?
harap segmen kali nih dapat sambutan.. hehe..

ok la.. kalau ada yg tak paham camna nak buat.. ce tanya kat senior senior blogger oke..
seminggu nih cp akan hilang lagi.. tp komen cp tetap akan publish kalau dapat peluang guna pc kat ofis nanti.. =)

sekian.. terima kasih .. )

SENARAI PESERTA DISINI
thanks to this cute girl sebab sudi bantu cp tolong listkan.. =)

nak dapat topup dan watermark free dari cp? meh KLIK SINI cepat!






❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Download Full Movie - Ombak Rindu

CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Assalamualaikum dan salam perpaduan..

haa.. siapa yang tak sempat tengok filem ombak rindu tuh?
Meh datang sini meh, kita gi download sama sama.. hihi..

sumber movie nih cp dapat dari YouTube.. tak tau legal ka illegal..haha.. hemtam saja la..


okeh.. kepada korang yang nak download..

TEKAN SINI untuk format MP4
atau 
TEKAN SINI untuk format 3gp

menurut cp lebih baik mp4 sebab kualiti gambar tu lebih baik berbanding 3gp.. size filem pon lebih kurang jak.. hihi.. btw, cp ndak tau sama ada link download cp tuh boleh pakai ka tidak.. kalau tak dapat, korang terpaksa buat manual la..

1st step: pigi www.keepvid.com

2 nd step: masukkan url movie dalam kotak yg disediakan dan tekan DOWNLOAD..

ni url movie nih..
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SfwhQ_-YUKU

bha, sebelum tingu, pi beli dulu tisu satu kotak.. hihi.. selamat menonton.. =)

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Freebie | Doodle Muslimah Shomel .. hihi


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Assalamualaikum dan salam perpaduan

ermm tadi masa cp boring boring jaga kaunter.. cp gi buat doodle, walaupun tak cantek tp cp tetap rasa doodle cp tuh comel..
hehehehe.. 
cp nak kasi kat korang yg berminat.. ambik ja.. hihi
tapi sebelum tuh, tekan tekan la SINI dulu bha.. hihi


http://1.bp.blogspot.com/-CTbtovZhkvw/TvmiLAQHfnI/AAAAAAAABsA/A3LbAaTM1mI/s320/muslimahinpunjabi%2528coklat%2529.png

http://3.bp.blogspot.com/-AkTOXaBbZdw/TvmiMEeXDGI/AAAAAAAABsI/Bd7QlzutV6E/s320/muslimahinpunjabi%2528hijau%2529.png

http://1.bp.blogspot.com/-202ZKQptq3g/TvmiNEto-3I/AAAAAAAABsQ/uE-MOTXdtJE/s320/muslimahinpunjabi%2528kelabu%2529.png

http://4.bp.blogspot.com/-o1uMZmkM8pg/TvmiOZI73vI/AAAAAAAABsY/74yqr0TEVT4/s320/muslimahinpunjabi%2528kuning%2529.png

http://1.bp.blogspot.com/-4QF4R5VARSY/TvmiPDfKx4I/AAAAAAAABsc/Hcf39Et1ZBs/s320/muslimahinpunjabi%2528merah%2529.png

http://3.bp.blogspot.com/-4GuFzc32MyQ/TvmiPn5bTQI/AAAAAAAABsk/PF8m_ExYhFA/s320/muslimahinpunjabi%2528oren%2529.png

http://2.bp.blogspot.com/-2DOVVhbDI3U/TvmiQhZ8RnI/AAAAAAAABsw/QXoRtoNm4VE/s320/muslimahinpunjabi%2528pink%2529.png

http://3.bp.blogspot.com/-HeH4kIq2IiQ/TvmiRTSvfFI/AAAAAAAABs0/oFUZds8spF0/s320/muslimahinpunjabi%2528purple%2529.png


jangan lupa tinggalkan komen pas ambil k.. ^^



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Akhirnya Semua Orang Tinggalkan Aku.. T_T



CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Assalamualaikum dan salam perpaduan..

Siyes, aku tengah sedih memikirkan nasib aku sekarang nih.. sekarang aku dah takda teman bergurau senda, teman lunch, teman tidur tidur di kaunter..
kenapa kamurang pergi tinggalkan aku macam nih..

Aku rasa dunia ni kejam, sanggup biarkan aku sunyi tanpa mereka.. kejam! kejam! kejam!

tiada lagi tawa ria, tiada lagi keceriaan setiap hari untukku..

aku redha, walau apa pun, kamurang semua tetap sahabat terbaek ku..
bermula dengan junaidah, lijo and hikmah.. team dorang sekaligus kena tarik semula untuk bertugas di pejabat hasil KK minggu lalu..



hikmah yang paling lucu.. dia jak yg selalu buat cp ketawa.. hihi.. haaa.. jangan nak husha2..tau tak? actually, hikmah ni isteri kepada... blogger INI .. hihi.. cp pun baru tau hasben c hikmah ni blogger.. =)

then sekarang? genk pulak yang terpaksa kembali bertugas di KK..

kenangan bergambar dekat lori sampah Majlis Daerah Beaufort.. hihi. i'll miss u genk.. :')

tiadala teman sekepala cp lagi.. T_T sedih ooo..
hari semakin borink dan cp betul betul mau balik pi KK sekarang ni sama sama genk.. tapi apa kan daya, bukan cp yg di pilih oleh nenek kebayan utk balik pi ibu pejabat.. 

semoga masa cepat berlalu dan semoga cp kembali bekerja sama genk.. huhu
sementara nih kaunter BR1M daerah Membakut dijaga oleh cp dan ketua.. ndak tau la camana nanti.. 
hmmm.. sabar jak la.. apa2 pun, wish genk good luck utk 2 minggu nih! =) tggu kehadiran ku disisi mu pada 11 Januari nanti! lebbbbb yawwww~~~ ^^










❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Mentang-mentanglah Pekerja Sambilan, Suka Engkau Buli kan..

CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

   Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

   Rindu dengan genk tak?hehehe..Siapa rindu baca entri ini.Sebenarnya genk malas nak cerita hal ini kat umum, tapi selepas genk fikir hal macam ini perlu di kongsikan bagi mengelakkan perkara yang sama berlaku kat korang.Biarlah berlaku kat kami yang berkaitan ne saja.

   Sakit hati, geram yang teramat sangat bila orang atasan menggunakan kuasanya sesuka hati.Lebih-lebih lagi kat pekerja sambilan ini.Taulah kami (genk & rakan-rakan) cuma pekerja sambilan, tapi TOLONG layan sebagai seorang manusia yang mempunyai perasaan.Entah berapa kali genk menitiskan air mata hanya kerana hal ini.Genk rasa diri genk seolah-olah tiada perasaan.Tidak mempunyai hati.

  Bukan apa, minggu lepas, genk dapat panggilan secara mengejut oleh seorang pegawai atasan (erk??pegawai ke).Yang paling menariknya panggilan mengejut tu di lakukan selepas waktu pejabat.Dan panggilan tersebut di lakukan dengan menggunakan telefon pejabat.WTH?????Apa motif bagi arahan selepas waktu bekerja?Kol pula guna nombor pejabat.Lepas tu arahan tersebut nak dilakukan serta merta.HELLO!!!!!tempat genk outstation ngan ibu pejabat jauh tau.Bukan dua langkah terus sampai.Ne memakan 2 jam perjalanan.

  Yang genk pelik, kenapa arahan tu tak dikeluarkan pada waktu pejabat.Lepas tu bawa lah genk berbincang baik-baik.Ne tak.Main pesan ja.Lepas tu paksa genk buat OT.OHH maaflah genk tak larat.Balik rumah dari outstation dekat jam 6 petang.Nak suruh genk buat OT esok pagi.Tak fikir ke tentang kenderaan.Dah jam 6 petang mana ada bas mo pergi bandar.Mo minta hantar family??Pergh!!Diorag bukan robot,diorang pun nak berehat juga.Takkan nak suruh mak bapak drive tengah malam kot.Yang paling best, pegawai tu dah awal-awal tutup elaun genk tanpa persetujuan genk sama ada genk setuju atau tidak balik ke ibu pejabat.

  Esok, genk dan cik purple berpisah.Cik purple masih outstation, genk kena balik ibu pejabat dalam keadaan terpaksa.Tapi apa boleh buatkan nak cari duit.Kena juga ikut arahan.Lagi nak buat macam mana elaun dah kena tutup awal-awal.Ada beberapa hal yang membuatkan genk betul-betul sakit hati

  • Kenapa seorang pegawai yang berpengalaman membuat panggilan penarikkan salah seorang petugas yang outstation pada SELEPAS WAKTU PEJABAT??
  • Kenapa pegawai tersebut kol menggunakan telefon pejabat?Sebab tak mahu dihubungi semula??Kalau beginu nampak sangat tak boleh di bawa berbicang dan tak nak dengar masalah orang dek kerana arahan dia sediri.(buakn ciri-ciri pegawai yang baik)
  • Memaksa genk untuk balik semula ke ibu pejabat dengan cara menutup elaun genk tanpa berbincang atau bercakap sediri dengan genk (lagi ciri-ciri pegawai yang TERSANGAT baik)
  Pening..Pening..Yang penting esok genk dah tak outstation bersama Cik purple, tapi genk akan bertugas di ibu pejabat.Dan genk tak sabar 11 Januari tiba.................



  

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Kisah Lucu 18sx | Curi Basikal


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

(Sabahan Version)

Seorang pemuda sedang menjalani kes perbicaraan di hadapan hakim atas tuduhan mencuri basikal seorang gadis.

Pemuda: Tidakkkk!! Saya tidak bersalah, mana ada saya yang curi tu basikal!

Hakim: Jangan kau mau menipu sana, tu sumandak (gadis) buat laporan kau yang curi basikal dia.

Pemuda: Tambirang dia itu, dia yang bagi saya free bah!

Hakim: Apa maksud kau?

Pemuda: Macam ini bah hakim, masa saya mau pulang dari sekolah tadi, ada tu gadis minta tolong saya kasi tap (bonceng) dia pakai basikal dia sendiri. Pastu on the way, kami limpas (lalu) la kawasan samak (semak). Dia minta saya berhenti sana, saya pun berhenti la. Terus dia buka baju sama seluar dia dan cakap, "ko bulih ambil 'barang' saya free of charge". Jadi saya fikir fikir, kalau saya ambil baju dia, baju perempuan pula, mana la saya bulih pakai, saya kan lelaki. Lepas tu mau ambil seluar dia pun macam tu juga. Seluar fit lagi mana saya mau pakai. Jadi saya buat keputusan ambil dia punya basikal, macam tu pun kira mencuri ka?

Hakim: ??? =,=

                *********************************************************

Sumber: Facebook

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Muslimah yang mekap tebal tu, mesti tak solat kan?


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Assalamualaikum dan salam perpaduan

rindu la korang suma.. =) rasa dah lama tak buat entri .. hihi
ermmm hari nih cp punya mood agak ke laut.. entahlah, ke laut atau ke sungai.. +_+

oke oke.. nih nak cerita sikit pasal makcik makcik comel yg mekap tebal tebal nih..
pakai tudung lawa lawa, tutup aurat.. tp mekap tebal gila, bedak kompom 5 inci, lipstik dah macam
bontot monyet babun, merah menyala.. hahaha.. 
opss jangan marah k.. just gurawww.. 

korang rasa rasa la, dorang nih solat tak? mesti tak kan? yelah, macam mana la dorang nak solat kalau dah mekap tebal tebal, waterproof pulak tuh.. takkan dorang sanggup nak mekap semula tiap kali lepas solat.

haaaaa.. jangan nak salah sangka dulu.. sebenarnya bukan semua muslimah yang bermekap tuh tak tunaikan kewajiban.. tak baik berburuk sangka..bak kata pepatah, 'dimana ada kemahuan, di situ ada highway jalan'.. err.. macam takda kena mengena jak pepatah ni..

tak kesah la kalau nak mekap waterproof ka, waterbase ka, water remove ka.. yang penting, kita tua, kewajipan kita, solat..

tak salah nak bercantek cantek.. tapi jangan sampai melebih lebih.. betul tak?

so, cp nak bagi tips sikit untuk muslimah yg suka mekap nih..

1. korang kena bawa handbag besar besar - untuk memudahkan korang simpan barang yang banyak tuh.. termasuk telekung..

2. Bawa Make Up korang ke mana jak - contohnya macam eyeliner, compact powder, mascara dan lipstik.. ermm toksah la bawa banyak banyak.. mana yg penting jak.. pilih mekap yg penting tuk wajah korang.. so after solat, korang boleh mekap balik..

3. Bawa Make Up Remover korang.. - sediakan makeup remover dalam handbag..
 macam cp, cp pakai makeup remover   
dari silky girl..


kapas..


dan cotton buds


pastikan lengkap la kan.. so, bila dah lengkap bawak semua tuh, korang boleh la bermekap sepuas hati dan dalam pada masa yg sama menunaikan solat.. memang ramai yang akan cakap, " ala, leceh la.. dah mekap, kena remove.. pastu pas solat, mekap lagi.. banyak keja.." 

haaaa.. macam cp kata tadi la.. dimana ada kemahuan, di situ ada jalan.. kalau korang betul betul niat nak tunaikan solat.. takkan ada masalah la.. lagipun bila dah selalu buat macam tuh, tak ada masalah la kot.. 

tapi, lebih baik bermekap yg ringan ringan je kan.. lebih afdal.. toksah la nak tebal sangat.. tuhan dah bagi kita kesempurnaan.. tak perlu nak ubah lagi.. hihi..

 sekian, tu jer.. babai.. =)

notapuff: sebenarnya cp pun memang gilak mekap.. cp sangat menyukai eyeliner.. hihi..



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

WordleSs WedNesday ~1~ | Subhanallah, Cantiknya Awan Itu..


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!







❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Story Aku & Lagu


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Saya Geng Fiq'ra!

nak join klik banner kat atas nih..

oke, lagu yang sangat bermakna buat cp ialah lagu..
D'Masiv - Merindukanmu..

cp ada buat video and dah cerita semuanya kat dalam tuh..
kalau nak tau, kenapa lagu tuh bermakna utk cp,
sila sila lah tengok, =)

video

mungkin agak menggedik kot video tuh.. hahhaa.. so sorry, masa buat tak prasan, bila playback baru rasa geli geleman..hahhaa..

kalau ada yg tak bekenan kat video tuh, sila stop awal awal.. haha

ok la, wassalam.. =)



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Aku Sombong? So What???!! Ade Ku Kesah??


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Haaaa.. ni yang wa malas nih.. toksah panjang panjang cakap la ya.. suka hati wa la tak mau layan korang punya jerit jerit kat cbox tu, komen komen belambak korang tu.. helo? wa tadak masa.. wa dah keja.. no need la nak reply semua komen tuh... wasting my time betol..
ape? lu ingat wa joking joking macam selalu? tadak untung la wa nak joking sama korang.. pelizzzzz...
wa cakap betol la, gua tak kisa la lu orang mau cakap wa sombong, tak kenang budi, wanita kurang semangat ka apa.. yang penting, ini gua.. gua punya suka la.. so what??


muahahahahahahahaha.. ish... indak indak.. cp main main jak k.. hahahahaha.. intro di atas hanya kekarutan semata mata.. suweeerrrr!! =D

oke, actually cp takut ade sesetengah daripada anda yang beranggapan cp nih sombong.. yala, korang setengah mati menjerit jerit d cbox, kasi tinggal komen segala, ikut segmen cp.. tapi cp tiada pun terjah kamurang punya blog kan.. so sorry bha.. cp betul betul ndak dapat terjah menerjah sekarang nih..

ramai jugak yg mintak cp follow balik.. bha, tp camana juga.. cp punya time untuk online pun sekarang nih suda terhad.. kadang kadang jam 9, suda mau tetutup mata.. macam di buai buai mimpi sudaa..

so cp harap kamurang faham k.. cp bukan sombong.. cuma cp malas dan kekurangan masa.. lagipun sombong tu kan dilarang dalam islam.. :)


harap sangat korang suma paham ya.. thanks!! =D leb ya sooooooowww much! ;-)

nota: ada ka antara anda yang tak puas hati dengan cp? luahkan sekarang! be yourself! cp ndak kesah.. WARNING! anon are not allow! =)

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Kenangan Bersama Genkcorner | Genk, You Are The Best!



CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Cp wish awal awal sebab takut esok genk dah tak bukak blog nih.. siyes, sedih jugak la cp rasa walaupun selama 4 bulan nih cp tetap bersama genk.. cuma, yala, tiada suda kawan cp mau cerita pasal blog kan.. padahal genk yang menjadi batu loncatan untuk cp mula berblog..

dulu, kami sama sama mengemudikan genkcorner.. macam macam jugak yang kami tempuh.. masa tu masih lagi terkapai kapai.. hihi.. tapi best.. walaupun ndak tinggal satu rumah, tapi kami masih sepakat untuk mengendalikan genkcorner.. so sweet.. =) cp ingat lagi header pertama yang cp buat utk genkcorner..


tetiba rasa sedih kalau lepas nih genkcorner teda lagi.. T_T

macam yang semua tau, hari ni last day genk berblog.. esok pun birthday genk kan.. so cp ada special gift la nak bagi dia.. =)





heehehehe.. model kat atas tu kenal tak? tu la genk.. gambar ni cp ambil masa kita orang teda customer kat kaunter.. hihi..
apa apa pun.. wish u all the best and happy birthday.. hihi

nota: boringnya d rumah.. =_=







❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Saya Ada Bakat Terpendam..hehe


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Saya Geng Fiq'ra!

nak join, klik blogger card cp kat atas k..


bakat terpendam cp mungkin takde la terpendam sangat.. tapi cp nak support fiqra, so cp tercari cari la bakat cp yg terpendam nih.. hahha

oke, bakat cp yg terpendam ialah photography yaka? hahaha.. bakat ka juga itu?
hihi.. okeh, antara gambar yang mendapat sentuhan air tangan cp ialah..







takda la bakat sangat.. cuma, cp memang sangat sangat mencintai seni terutama photography.. =)

model cp tu kalau korang nak tau, birthday girl esok.. =) hihi.. =D








❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Facebook Timeline? Apa Tuh?


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Agak bingung dan kabur kabur bila cp buka profile fb member cp tadi, tiba tiba jadi lain dan pelik.. patutla ramai yg tengah heboh pasal timeline nih.. tapi cp malas mau baca sebab ingatkan timeline simple simple jak.. rupanya...skali cp nampak tadi.. pergghhhh.. memang ohsem la timeline fb nih..

cuma, siyes, cp lebih selesa facebook classic sebab tak serabut sangat.. 
yang cp nak tau, kalau kita dah tukar ke timeline.. maknanya wall yang sebelum nih dah jadik macam timeline tu la? dengan keserabutan kiri dan kanan? +_+

hmmm ada sesiapa yang buat entri pasal timeline nih? ce terangkan cket kat cp, macam mana timeline nih berfungsi dan lebih memudahkan kita?
tinggalkan link entri tu kat ruang komen yer! tenkiuwwww.. ^^



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Hish! Gediknya dua Orang Perempuan nih!


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Haiii.. Pagi pagi cp suda bad mood tengok aksi aksi dua orang perempuan gedik nih.. bukan setakat gedik, menggedik pulak tu.. hahaha.. #betol ka ayat cp tu?#

Al-kisahnya macam ni.. kemarin time petang petang tu, hujan lebat sakan, ada pulak dua orang perempuan nih menggedik depan webcam.. memang sengal la~~ aksi pun tah pape la dorang nih..
mentang mentang tadak customer kat kaunter, suka hati depa jer buat aksi 18 SG.. memang sengal betol dorang nih!

korang tengok la sendiri.. malas mak nak cakapppp~~


hahahahaha.. gedik kan? :D haaaa.. tgk kat bawah ni lagi.. aksi pelik2 dr cp dan genk.. =D


hahahahahaha.. tu la kerja kami bila takda orang datang hantar borang.. lagipun petang kemarin hujan lebat.. kami tutup kaunter pun awal.. dalam jam 4.50 macam tuh..

hehehehe.. comel tak genk ngan cp? hahahaha.. haktuih! #gedik ada la kan?#

nota: ada yang masih belum kenal mana 1 cp mana 1 genk? hahaha.. cari la sendiri.. =P




❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Penaja Giveaway yang Penipu!


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Memang senang nak menabur janji dan jugak senang mengambil kesempatan terhadap orang lain.. tanpa memikirkan kesan yang bakal ditanggung.. kalau tak mampu jangan mau jadi penaja.. buat susah orang jak! mula mula deal mau jadik penaja, 
siap di kasi backlink segala..
tapi last last ndak jugak tunaikan janji.. sampaikan pemenang masih menuntut hadiah dari cp.. 



kalau malas mau edit blog, jangan 
eksyen eksyen mau jadi penaja kunun.. bikin malu aku jak! 

aku bukan mintak kau jadik sponsor pun, ko yang tawarkan diri.. aku memang cari sponsor untuk giveaway tu.. 
tapi aku mau yang jujur dan boleh beri
kerjasama!

kenapa???? kau cuma mau dapatkan trafik seja kan? dapatkan ramai follower jak? weh,
 ndak halal setiap pendapatan yang ko dapat hasil dari giveaway aku tu..
mungkin ndak banyak.. tapi kau mesti ingat, aku suruh peserta peserta aku follow blog kau bha.. 
itu tetap sumbang trafik  jugak..

aku bukan apa, ikutkan hati, malas lagi mau cakap pasal ni.. 
malas mau kasi malu orang.. malas mau besarkan hal ni..
tapi kesian pemenang pemenang aku yang suda berharap mau kena editkan
blog..mungkin kalau seorang saja yang mengadu, oke la.. 
ini sampai dua orang.. aku harap jak benda ni suda settle tapi ko pula
buat hal..

aku mesej banyak kali di facebook tapi kau buat deeeeeeeeeeekkkk seja kan? 

siap unfriend lagi.. kau pikir aku ndak tau kau unfriend? piiii laaaa.. napa? kau mau larikan diri kan?
kira bagus suda aku cover nama kau tuuu.. ikutkan ati, mau jak aku satu dunia ni tau kau penipu!

actually, aku memang bole edit blog pemenang2 tu dan diamkan seja hal ni.. tapi aku ndak mau
kawan lain pun terkena oleh 'penaja' penipu ni..
..
ini peringatan la buat semua blogger.. cari penaja yang betul betul beri kerjasama.. 
jangan jadi macam cp ni.. terang terang tertipu..
harapan tinggal harapan.. suda 2 bulan berlalu, tapi pemenang masi tuntut edit blog dari cp..
 sedih gilak oo macam nih..
kalau la cp tau dulu, cp ndak mau cari penaja! penipu! kau ingat la, Allah tu Maha Adil..
memang la hari ni hari kau.. esok lusa belum tau lagi! kau tetap hutang
sama aku! semua trafik dan follower yang kau dapat dari aku, tidak pernah halalkan selagi kau tidak tunaikan janji!

sebelum tu, cp mintak maaf kepada semua pemenang yang mungkin belum di edit blog oleh 'penaja' penipu tu, cp terpaksa
gantikan korang hadiah yang lain..sebab siyes, cp takda masa mau editkan semua blog korang .. cp suda kerja sekarang. ada komitmen lain.. kalau dulu masa menganggur, bole la edit banyak blog..

so kepada pemenang yang belum dapat hadiah tu, email korang punya banner url dan link blog..
cp akan gantikan dengan backlink / iklan blog selama sebulan setengah mulai hari ini nih sehingga 31 januari 2012..
cp mintak maaf sangat sangat atas apa yang berlaku.. T_T semuanya di luar jangkaan.. STK

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...