Freebies | Mini Heart / Love Background

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni cp baik hati nak bagi freebies kat korang background yg cp dah warnakan sendiri.. Korang ambil la buat background kat blog korang.. :)


Ha, kalau nak ambil korang komen la dulu, bagitau cp yea.. cp nak tau jugak berapa ramai yang sudi ambil freebies ni.. oke? lepas tu korang silakan ambil.. tak perlu minta izin bagai.. saya halalkan..:) thank you!

Turquoise
http://1.bp.blogspot.com/-APn6j2vgB8s/T-7UjPj6vGI/AAAAAAAACXg/wo5qLcZq4PE/s400/cikpurple-Turquoise.jpg
Biru
http://2.bp.blogspot.com/-wpcKbNZMuys/T-7UqtVwcCI/AAAAAAAACXo/35U1JhYTxHY/s400/cikpurple-biru.jpg
Hijau
http://4.bp.blogspot.com/-sXMjaY2eo1A/T-7UyjjiESI/AAAAAAAACXw/4S93trUOPHk/s400/cikpurple-hijau.jpg
 Kelabu
http://2.bp.blogspot.com/-MyKFVM0awFQ/T-7U170WDLI/AAAAAAAACX4/fHFcaM4SoMU/s400/cikpurple-kelabu.jpg
 Kuning
http://3.bp.blogspot.com/-GTTSTtrzgDk/T-7U7oEZjHI/AAAAAAAACYA/W3vrhlVNFrY/s400/cikpurple-kuning.jpg
 Merah
http://1.bp.blogspot.com/-JRzqDWz5tCU/T-7VCBm42xI/AAAAAAAACYI/aMZvo2pINWk/s400/cikpurple-merah.jpg
 Oren
http://2.bp.blogspot.com/-_vXcI2VzHW4/T-7VHUsDk7I/AAAAAAAACYQ/vRdmSK3UXp4/s400/cikpurple-oren.jpg
 Pink
http://1.bp.blogspot.com/-iDWPOw3j4Lk/T-7VOYEz51I/AAAAAAAACYY/EHeNrSF1cSw/s400/cikpurple-pink.jpg
 Purple
http://2.bp.blogspot.com/-vy1_9zTkpVk/T-7VUaBPjHI/AAAAAAAACYg/ugLAq89rLs8/s400/cikpurple-ungu.jpg
Tutorial Letak Background di Blog: TEKAN SINI

p/s: Kalau korang nak ambik dan jadikan freebies kat blog korang, sila kreditkan kepada blog cp ok. :)



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Berubah ke Arah Kebaikan

Assalamualaikum.. Salam Sejahtera..

Terkadang kita lupa, lupa bahawa dunia ini bukan milik kita, tetapi ada Pencipta yang Maha Esa Allah s.w.t yang memiliki sekalian alam.. Subhanallah..


Namun begitu ada segelintir insan yang alpa dengan keseronokan dunia dan lupa menyembah Illahi serta menjalankan tanggungjawab sebagai hamba yang tinggal sementara di dunia ini.. 



Aku salah seorang daripadanya. Diriku merasakan bahawa aku seorang yang sangat rugi kerana tidak sedar akan semua ini.. Astagfirullah Al Azim.. Tidak sedar bahawa aku perlu menjalankan tanggungjawabku sebagai hamba Allah.. Menyesal..

Kini, aku sedar, ada yang perlu jalankan, ada pulak yang perlu aku jauhi.. Memohon kepada Allah semoga aku masih berkesempatan untuk bertaubat..


Marilah kita sama-sama berubah, yang kurang baik kepada baik, yang baik kepada yang lebih baik dan mohonlah kepada Allah S.W.T agar kita diberikan hidayah untuk kekal berada di jalanNya. InsyaAllah..






❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Wordless Wednesday | Macaron, Please Come to Mama~~





pictures: credit to google

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Baru terhegeh-hegeh nak tutup segmen..

Assalamualaikum.. Selamat petang.. hehehe..

Maaf sangat sebab semalam tak updet entri untuk tutup Segmen Tambah Follower Blog tuh.. Semalam cp agak busy isi borang HRMIS ka tu nama dia? hehehe.. lupa sudaaa.. Pastu awal pagi tadi lagi cp suda pi Beaufort tuk cop Surat Akuan Sumpah dan buat Medical Check Up.. So tak sempat mau online..

Ok, dengan lafaz Bismillahirahmanirahim, saya Cik Purple melabuhkan tirai Segmen Tambah Follower Blog.. hahaha.. ok, dah tutup dah.. mana yg sempat hantar link, Alhamdulillah.. yang tak sempat masih banyak lagi blogger lain buat segmen yang lagi gempak.. toksah sedih, toksah menyesal ok.. hahaha..




Tu jak mau cakap.. hee.. So far urusan cp tadi berjalan dengan lancar.. Alhamdulillah.. Walaupun pada mulanya cp mau buat di klinik swasta, tapi di tolak mentah mentah oleh mereka sebab ujian dadah tu dorang perlu ambil masa 3 minggu but cp kena lapor diri minggu depan. So dorang suruh pergi Hospital kerajaan. Alhamdulillah, hospital hanya suruh tunggu 3 hari jak. Sekarang kena tunggu keputusan ujian air kencing untuk dadah pastu jumpa duktuuur... yang lain sudah buat.. walaupun cp ndak faham sama sekali apa yang hasil ujian tu nyatakan, tapi insyaAllah.. mesti takda apa apa kan? :) 


tadi masa buat check up, jumpa lagi kawan yang dapat jawatan yang sama macam cp jugak.. so kami tukar-tukar contact number nanti and mau jumpa time taklimat nanti.. hehehe.. insyaAllah..


Apa-apa pun, doakan segala urusan cp dipermudahkan yea.. :) Terima Kasih kawan-kawan.. :)






❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Segmen : Tambah Follower Blog

DAH TUTUP LAAAAA..


SENARAI PESERTA

Assalamualaikum..

Oke, hari ni cp teringin pulak mau buat segmen.. Bukan apa, cp tak tau mau update apa.. hehe.. Okeh, cp harap ramai yang sudi join segmen ni.. Sesaja la cp buat, nak tolong tolong korang tambahkan follower. Kan kan? Hehe..

Oke syarat mudah jer.. Kena ikut taw! :D

1. Follow Blog cp, Cp akan follow balik.. :)
2. Em follow Twitter cp bole? hehe..(bg yg ada twitter shj)

3. Buat Entri : Segmen Tambah Follower Blog
4. Letak banner di bawah dalam entri tersebut dan link kn ke entri ini..

5. Letakkan URL entri korang ke ruang komen d bawah.. Entri ni sahaja oke.. :)
6. Kalau ikhlas tu, boleh la TEKAN SINI yer.. hehe..

TIPS PENTING! : kalau betul betul nak tambah follower, korang kena rajin blogwalking! jangan tunggu orang datang blog korang baru nak balas balik.. hehehe..

Ha, kalau rasa nak tag member member blog yang lain pun boleh.. takde masalah.. tag jer seberapa ramai yang boleh.. :D

Tu je la, ade pape nak tanye, korang tuwit2 jer yer.. ;)

p/s: Jom Main Game The Amazing Spiderman Kat FB

TUTUP

TARIKH TUTUP: 24 Jun 2012 Pukul 6 Petang



Nota: Kalau takde buat entri tp tinggal komen / link kat bwh, cp tak approve yea.. tq.. :)




❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Aiskrim Kacang Merah, Nostalgia Zaman Kanak-Kanak

Assalamualaikum warahmatullah.. Salam satu blogger..

Mesti ramai yang mengadap lappy ni kan? maklumlah, tengah cuti hujung minggu ni.. Ada jugak yang golek golek ngah layan hindustan kot? hehe..

Dah seminggu kat sini panas jak memanjang.. Memang takut la mau keluar rumah kalau petang petang macam nih, panasnya.. Ya Allah.. Meyengat! Ini baru panas kat dunia kan, belum lagi kat padang Masyar.. Nauzubillah.. 

Kalau dulu masa kecik kecik, petang macam ni mesti pergi sekolah agama, start pukul 2 sampai pukul 5.30 petang. Haaa.. sebelum pergi sekolah kena singgah kedai dulu, beli Aiskirim Kacang Merah.. Mesti korang pun pernah makan dan suka makan kan? hehe


maaflah, aku malas nak amek fon aku kat bilik, so ko amek jer guna webcam.. amacam? pintar kan? hahaha

Aiskrim ni memang populer sejak aku tadika lagi.. kawan-kawan aku takda sorang pun yang "missed" makan aiskrim nih. So, bila tengok kereta bapa aku dah jauh, aku ngan kawan-kawan aku pun belari gi kedai sebelah sekolah.. hehehe.. bayangkanlah.. dah belasan tahun aiskrim nih wujud.. ceh.. buat gempak pulak.. hehe..

Eh, napa ko gelak? Pasal ni aiskrim harga dua posen ka? Eh, sekarang harga dia pun dah mahal ok, dah naik jadik tiga puloh sen! =_= Kakakakakaka..

yes, aiskrim nih harga 20 sen jer masa zaman aku kecik kecik dulu, sekarang dah 30 sen.. Aiskrim ni sedap gila la bagi aku, tu yang sampai dah dewasa macam ni pun aku masih lagi carik aiskrim nih kat kedai.. kau hado? ehehehehe.. :P

So, hari yang panas, makan 3 batang aiskrim nih, memang perghhhh la.. hahaha.. 

P/s: Kat semenanjung ada jual ka aiskrim macam nih?





❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan Part II

miss Z berceloteh
klik utk join

Hehehe.. cp nak sokong miss Z nih.. :) korang pun jom la join ramai ramai k.. :)

Cp berasal dari Negeri di bawah bayu, SABAH.. :)

Follower setakat ini, 2747.. :)


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Semoga Segalanya Berjalan Lancar, doakan saya.. :)

Assalamualaikum.. Salam Jumaat blogger sekalian..

Sebenarnya aku tak tau nak cakap macam mana, aku happy sebenarnya.. Siapa yang tak happy kan bila peluang yang dah lama sangat kita tunggu akhirnya kita miliki.. Tapi, ada sesuatu hal yang aku betul-betul risaukan.


Kelmarin pagi, sekitar jam 8.30 pagi aku dapat panggilan telefon dari Jabatan Pelajaran Sabah. Perbualan kami seperti berikut,

Pegawai: " Hello selamat pagi, Cik Purple Syarizah ya?"

Aku: " iya.. Saya la ini, ni siapa ya? "

Pegawai: "Saya dari jabatan pelajaran, kamu tau suda kan kamu dapat jawatan tu? "

Aku: "oh, iya iya.. tau suda.. tapi mo tunggu surat bah tu kan?"

Pegawai: Sekarang surat kamu ada sini, kamu bole datang ambil ka? di bangunan persekutuan KK, tingkat 5"

Aku: Oh.. Di KK ka? 

Pegawai: Iya, tapi kalau kamu tidak dapat ambil, kami akan hantar pigi PPD Beaufort, hari Isnin kamu boleh ambil di sana.

Aku: Bha, Itu la paling ngam tu puan.. Pasal Beaufort dekat sikit sama tempat saya ni..

Pegawai: Ok, ngam la.. bisuk kami kirim sama pegawai. Nanti ambil d PPD Beaufort cakap mau ambil surat arahan lapor diri. Kalau boleh kamu kasi settle awal la semua dokumen tu termasuk buat medical check up. Sebaiknya pigi klink swasta sebab 4 haribulan depan taklimat suda.

Aku: Bha, terima kasih puan.. :)

Itu antara perbualan aku dengan pegawai jabatan pelajaran tu. Sekarang yang menjadi masalah kepada aku, Medical Check Up.. Sumpah, aku betul-betul nervous mau buat medical check up.. aku tak pernah buat seumur hidup aku bhaaaa~~ tulung dulu pa macam ini.. T_T

Hari isnin nanti bila aku dah ambil surat tu, mama aku cakap dia mau bawak aku gi klinik terus untuk buat check up.. Weh, gila tak berdebar.. Kalau ada cara nak skip, korang ajar la aku weh.. Aku tak nak gi klinik.. :'(

Aku sebenarnya ada satu masalah, aku paling takut kalau namanya berurusan di hospital atau klinik.. Apatah lagi kalau korang sebut DOKTOR.. bak kata arwah nenek aku, Palis Palis.. hehe.. :P


Apa- apa pun, agak mustahil la untuk aku menskipkan diri dari medical check up ni kan? InsyaAllah, apa pun berlaku nanti aku redha.. Allah dah tentukan semuanya untuk kita.. buat apa nak takut kan? :) Tapi aku still mintak korang doakan untuk aku, doakan supaya takde apa apa berlaku nanti. InsyaAllah.. Ha, ni aku ikhlas nak mintak maaf kat semua orang.. Kalau aku ada salah silap kat korang harap dimaafkan.. :) 









❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

BEN ASHAARI DAN SAYA

BEN ASHAARI
nak join klik banner.. tutup jam 10 malam ni.. cepat!:D

Ok, blog yang cp suka baca blog peribadi tapi bermanfaat dan memberi inspirasi.. Aiseh.. hehe.. Selain tu blog yang ada informasi berguna pun cp suka baca jugak.. terutama tutorial tentang fesyen, tak kisah la fesyen tudung ka, fesyen baju ka.. yang penting fesyen-fesyen zaman sikalang... whoaa~~ hehehe.. 

p/s: Tak perasan abg Ben buat segmen, gara-gara kosentret tengok Debat Jalanan.. kuikuikui.. :P

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Senarai Peserta Segmen : Tambah Follower Blog

Assalamualaikum.. Ngee.. Sori lambat keluarkan senarai peserta nih.. Hari ni cp ke hulu ke hilir.. banyak nak diselesaikan.. :) Apa apa pun mesti ada yang dah start blogwalking kan? Hmm kepada yang belum join Segmen Tambah Follower Blog ni meh la join.. :) Harap segmen nih boleh membantu korang.. :)

tekan banner di atas utk join.. :)

Korang check link korang k.. kalau tertinggal korang infom kat cp dan sertakan link korang.. TQ.. :)
  1. http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html 
  2. http://husnazulkepli.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  3. http://ainilittlesweet.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html 
  4. http://naz-only-you.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html 
  5. http://sharfynarzmiss.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html 
  6. http://sukesukicikkeyrah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html 
  7. http://rafiq-icelemontea.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  8. http://alittlething-calledlove.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  9. http://ainpunyabelogg.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  10. http://maszull.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  11. http://haziyatulnajihah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  12. http://nazlyizan.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  13. http://onlyloveyoubaby.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  14. http://eyty-story.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  15. http://ceriteracinda.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  16. http://mashimaro91.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  17. http://ieyzas-chitchat.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower.html
  18. http://anzulnashome.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  19. http://enamokhtar.blogspot.com/2012/06/segmen-cik-purple-tambah-follower-blog.html
  20. http://ainaloraine.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  21. http://nurizzati0920.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  22. http://nurafeeqah13291.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  23. http://aminzikron.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  24. http://pelengkaprusukiri.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  25. http://thepureheartoftheemptysoul.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  26. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  27. http://nnatheha.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  28. http://sempoi9.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  29. http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  30. http://sweetlove-sweetsourlife.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  31. http://anisfatihah-pinkladies.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  32. http://umikasum.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  33. http://aiendaksempoi.blogspot.com/2012/06/tambah-follower-blog-join-tarikh-tutup.html
  34. http://bwerking.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  35. http://pabilahatibersatu.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  36. http://nadiaramlee.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  37. http://mamatspectra.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  38. http://marlizamazlan.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  39. http://dhia-wardah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  40. http://talkdramalove.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  41. http://nizamsedangbercherita.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  42. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  43. http://miszfarahanis.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  44. http://hafiziqin.blogspot.com/2012/06/buat-entri-segmen-tambah-follower-blog.html
  45. http://irahsecret.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  46. http://nadrahvvm.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  47. http://hanielzahra.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  48. http://mydreamzworlds.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  49. http://lystra-lily.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  50. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  51. http://cikruruahiru.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  52. http://www.nornadiah.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  53. http://mamaqhayra.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  54. http://zieyaweasley-wwwzieyaslifecom.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  55. http://chentaeyqa.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  56. http://roseskalerful.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  57. http://sayaeesya.blogspot.com/2012/06/tweet-tweet.html
  58. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  59. http://www.amercorner.com/2012/06/buat-entri-segmen-tambah-follower-blog.html
  60. http://faulinanina.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  61. http://opahandkerchief.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  62. http://www.aarmirul.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  63. http://hadifar-fyda.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  64. http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/06/buat-entri-segmen-tambah-follower-blog.html
  65. http://winkwinkwinky.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  66. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  67. http://menaipdipapankunci.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  68. http://iehahfarihah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  69. http://missina08.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  70. http://manssmile.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  71. http://cintaitumisteri.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  72. http://lovelyakima154.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  73. http://mymyadecerita.blogspot.com/2012/06/buat-entri-segmen-tambah-follower-blog.html
  74. http://ielakecik.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  75. http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  76. http://realitihidupsaya.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  77. http://littlekecik.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  78. http://lovecolourpink.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog_20.html
  79. http://ezzwir.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  80. http://dhieyaalifes.blogspot.com/2012/06/jom-tambah-follower-blog.html
  81. niahix01.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  82. http://nurfarahudahud.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  83. http://hermieynafarieyna17.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower.html
  84. http://ceritadarisayer.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog-by-cik.html
  85. http://greenyhouse.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  86. http://arielfatta.blogspot.com/2012/06/tambah-follower-blogger.html
  87. http://pinkylady687.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  88. http://krazix-gd.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower.html
  89. http://diarygamalsdaughter.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  90. http://iezaiezaieza.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  91. http://nukilanzee.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  92. http://majirashid.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog-by-cik.html
  93. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog_21.html
  94. http://chikimaruko.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  95. http://jomkitabebel.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  96. http://miezaroslee.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  97. http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  98. http://fatinhalid.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  99. http://fatinhalid.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  100. http://fiezamirza.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  101. http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  102. http://ezaiza.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  103. http://scarlettj1.blogspot.com/2012/06/segmen-cik-purple-tambah-follower-blog.html
  104. http://fariefaraway.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  105. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  106. http://n-mcd.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  107. http://bonanzahere.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  108. http://yummycoklet.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  109. http://twosisterlikeblog.blogspot.com/2012/06/buat-entri-segmen-tambah-follower-blog.html
  110. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  111. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html 
  112. http://chocolate-vochelle.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  113. http://jiacreatifelt.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  114. http://zamani84.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  115. http://nora-detectivestory.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  116. http://farhah88.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  117. http://impiansibutterfly.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog-by-cik.html
  118. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  119. http://kamizatie.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  120. http://anorawxia.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  121. http://mizzsninie.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-followers-blog.html
  122. http://iyzasecret.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  123. http://beautyshinju.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  124. http://shelittlesunshine.blogspot.com/2012/06/segmen-segmen-tambah-follower-blog.html
  125. http://yousmileialwaysmile.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  126. http://lifeisunavailable.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog_23.html
  127. http://andisakinah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  128. http://ceritahatikuh.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  129. http://ellazmy.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  130. http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  131. http://arisyalee.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  132. http://amiraofficial.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  133. http://azwaa.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  134. http://fatiehah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  135. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  136. http://suterasyifa.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  137. http://faryna-lovestory.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  138. http://hannah-jannah.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  139. http://ielai2aq.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
  140. http://numberoneofsyaa.blogspot.com/2012/06/segmen-tambah-follower-blog.html
Oke, mungkin ada sesetengah blog cp dah singgah and follow kan.. :) kepada yang belum tuh harap korang bersabar yea.. cp pasti datang blog korang.. hehehe.. 

Ok la, rajin rajin blogwalking tau! :)

Tips tambah follower: I follow u, U follow me back.. Rasanya tips nih dihalalkan asalkan kedua-dua pihak JUJUR.. :) 


SEGMEN NIH DAH TAMAT.. TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG DAH JOIN.. ^_^

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Finally, I got "something" from Nuffnang

Nak tambah follower blog? JOIN SINI!:)

Assalamualaikum.. Selamat petang.. :)

Petang yang indah sambil makan makan kerepek pisang.. pergghh.. syok kan? hehehe.. Sebenarnya aku nak cerita kat korang.. Pasal NUFFNANG ni la.. Rasanya semua blogger tau apa itu nuffnang kan.. Kalau tak tau, tu mesti baru 3 jam lalu sign up blogger tuh.. ahahaha..

Korang percaya tak, aku tak pernah dapat BE (buffered earning) Betol.. aku tak tipu.. Kak yui sendiri pon tak pecaye.. hahaha..
Aku tak tau sebenarnya macam mana nak dapat benda tuh.. Mungkin dari traffic blog yang sentiasa maintain kot? Atau kerajinan yang kuat untuk bodek nuffnang? Hehehe..

Tapi, walaupun aku tak penah dapat BE, aku selalu dapat campaign.. Haa, ni mesti korang yang rajin klik ni kan.. TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU SUDI KLIK LA LAGI.. Hahahaha..

Nah, aku buktikan yang aku tak penah dapat BE.. hahaha.. ni takde edit edit punya.. betol betol ok..

tak nampak klik sendiri ya.. haha

Aku baru perasaan total dah bertambah sebab baru kejap tadi aku gi bukak nuffnang ni.. hehehe..
Alhamdulillah jugak kan.. tu pun rezeki jugak namanya.. :) Sikit sikit lama lama jadik bukit jugak kan..


RM 10.. Oke la, ade peningkatan.. Muahahahaha.. Thanks nuffy.. :)







❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Santai Jumaat | Untuk Dia

Assalamualaikum.. Salam Jumaat.. ^^y

Jom layan~~


Sleeq Ft. Najwa - Untuk Dia
[Sleeq]
Kuatkan radio, kuatkan radio anda
Kuatkan radio, kuatkan radio
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

Dia penuh gaya, semuapun nak bayar
Memang selalu belanja
Mungkin anak orang kaya
Kadang kala pabila
Dia ke Singapura
Tak duduk rumah saudara
Dia inginkan Shangrila

Bertemu di Facebook
Beberapa hari kemudian
Mungkin gua comel kot
Ajak ku jumpanya di KL, Ooh KL
Oh lupa bilang gadis ni KL
Tak cakap kosong dia memang begini
Akhirnya dapat tahu dia punyai lelaki
Lelakinya pula kan bawa Mercedez
Apa saja dia minta dia memberi tetapi

Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu, ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Engkau Punya Gaya
Walaupun tak kaya
Bukan paras rupa yang aku pandang sahaja
Mungkin kau lihat ku
Ku banyak berbelanja
Tapi sebenarnya ku biasa-biasa saja

Bertemu di MukaBuku
Ku jatuh hati padamu
Bukan tak nak mengaku
Tapi hati rasa malu

Senyum mu menawan menawan
Kau buat hatiku tertawan
Ada sesuatu yang kau perlu tahu
Tentang diri aku dengan lelaki itu
Meski dia bisa beriku apa sahaja
Tapi itu semua tidak boleh beri bahagia (bahagia)
Itu bukan segalanya

[Sleeq]
Aku yang patut, yang patut
Memberinya segala
Kerna aku mampu
Ya aku mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)
Untuk dia (hey) Untuk dia (hey) Untuk dia (hey)

[Najwa Latif]
Jadi engkau yang patut, yang patut
Memberiku segala
Kerna engkau mampu, ya engkau mampu
Melakukan apa-apa saja

Untuk aku (okay)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku (untuk kamu)
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku
Untuk aku

275,766 views setakat ni.. mesti yg 200k tu cuma nak tengok Aaron Aziz dalam mv ni kan? hahaha.. 

memopuff: Aku pulak? mesti la nak tengok Syarif! hahaha.. :P Rasanya dah tigaribuenampuluhempat kali aku dengar lagu ni.. :D Suara Syarif menggoda! :P

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Spontaneous Thursday | Bodek

Assalamualaikum.. Selamat Petang..

Aku tak pandai BODEK lebih lebih ok. that's all.. Sekian Terima Kasih.. -,-

Bodek = Tak Ikhlas
Bodek = Tak Jujur
Bodek = Menyusahkan orang
Bodek = Tak Tau malu
Bodek = Dapat kesenangan TAPI tak halal


Bodek itu menjengkelkan!! X_X


hoi orang suka bodek! insaf la sikit! >,<


memopuff: iya, saya sedang marah! so what?








❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Segmen : Mari Berhijab


nak join click banner comel di atas

NAMA : Cik Purple
Color: Hot Pink

Tag:
Miss Z
Nurul Yui
Eza






❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

wordless wednesday | Quote #1


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Kejadian "AWAN NANO" Di Sabah

Assalamualaikum..

Tadi pagi ada satu cerita yang hot betul di facebook, semua orang cerita pasal "AWAN"..
Cp ndak sempat ambil gambar sebab cp pun ndak tau pasal awan ni.. biasalah, orang duduk rumah seja kan.. hehe..

so, ni cp ada dapat beberapa gambar, pinjam dari facebook.. mintak halal la arr sama siapa siapa yang punya gambar ni.. sekadar berkongsi.. :)







credit : facebook

Ada pelbagai versi gambar sebab dari kamera yg berlainan.. hehehe.. ada yg cakap cantek, ada yg cakap seram.. sepatutnya kita cakap Subhanallah.. hihi
tapi memang cantek pun.. sayangnya cp ndak sempat ambil gambar sendiri.. :'( kejadian ni berlaku sekitar kota kinabalu.. kebanyakkan gambar ni di ambil di kawasan KK.. betul kan?

memopuff: dorang kata ni perubahan angin.. betul ka? :D 


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Resipi Choco Cupcake Cik Purple

Assalamualaikum..

Whoaaa~~ baru jak pas berenti hujan di tempat cp nih.. Tadi tengahari lagi la menakutkan, angin kuat semacam..

Ok, semalam cp ada buat entri pasal choco cupcake cp tu kan.. so hari ni cp bagi resipi utk korang.. :D

Resipi Choco Cupcake



(Anggaran utk 30 pcs Cupcake)

Kek (Bahan I)
250 gm Tepung Blue Key
8 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
3/4 Butter

Inti
Hershey's Kisses Almond atau apa-apa jenis coklat yg korang suka..

Topping
Coklat Masakan
Choco Rice (Hiasan)

Caranya:
Masukkan Bahan I dalam mixer, bermula dengan telur, pastu butter then esen vanilla.. pastu masukkan tepung tu sedikit demi sedikit.. Panaskan ketuhar, masukkan dalam cup setengah sudu besar, pastu letakkan inti korang then masukkan lagi setengah sudu untuk tutupkan inti dan bakar selama 20 minit pada suhu 180..



untuk topping lak, korang leburkan coklat tuh.. seh, lebur la sangat! hahaha.. Emm maksudnya korang cairkan coklat masakkan tu kat dalam pan di atas api sederhana.. tuang sikit air, sikit jer supaya cekelat tu tak hanguih ke hape.. kalau cp, cp letak satu sudu kecik butter supanya nampak cantek cekelat tu.. tp tu terpulang sama kamurang jugak la.. kalau nak diet, toksah letak butter k.. haha

 tapi ni korang buat bila kek korang dah masak sume.. kang syok syok tunggu kek masak, cekelat dah beku plak.. hehehe.. tapi kalau beku korang panaskan la balik, ok? :D

tu je la, mudah kan? selamat mencuba! :D









❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Choco Cupcakes Di Waktu Hujan

Assalamualaikum.. Selamat petang..

Whoaaa~~ Semalam kat Sabah seharian hujan.. kan kan? kat semenanjung camana? Sebenarnya cp suka hujan nih.. sejuk jer.. boleh tido sepuas hati.. haha.. tapi masalahnya baju lak susah nak kering kan..

Okay, semalam masa hujan tu kan kita orang duduk di ruma jak, so mama cp tanya napa tak buat kek.. Cp cakap, malas la ma.. teda mood kunun.. hehehe..

Tapi bila fikir fikir, daripada tiada buat apa apa, bagus buat apa apa kan? hehehe.. So cp pun buatlah cupcake.. :D


Maka dengan ini.. saya pun memulakan la proses pembuatan kek saya.. hehehe.. nasib baik bahan bahan suda sedia..



cp letakkan cekelat hershey's kisses sebagai inti.. whoaa~~jeles tak?  hahaha..



Sedia untuk di bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit! :D

 Hasilnya?? taraaaaa.. kek yang gebu.. hehehe


 Akhir sekali cp buat topping guna cekelat masakan then tabur choco rice.. dah siap! :D


makan cupcake ngan teh panas.. perghhh.. hujan yg sungguh menyenangkan.. hahahaaa.. tu je la nak tunjuk.. kakakaka.. sebenarnya cp takde la suka sangat makan cekelat ni.. tapi adek cp suka.. so cp buat la cupcake ni suka suka.. eheee.. 

oya, korang masih ngat tak cupcakes yg cp buat dulu? yang tu simple cupcakes lengkap dengan resipi dia kat SINI.. hehehe

ok la, bai! :D

memopuff: kalau ada yg nak request resipi utk cupcake coklat ni, gitau cp k! :D


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Ada perbezaan tak? Dulu dan Kini

Assalamualaikum warahmatullah dan selamat malam.. huh~~ 2 hari dah tak apdet kan.. malas bah.. tu la teda mood kenen mo apdet apdet blog ni..
bah,cuba kamurang tingu lu.. ada beza ka muka cp selama 3 tahun bturut2 ni.. hehe.. ni baru 3 tahun, blum lagi 5 tahun.. akakaka.. :D



ade beza ka? hehehe..

memopuff: mau hadiah best ka? cuba jenguk2 SINI


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Doodle Jersey Euro Saya

Assalamualaikum.. whoaaa.. dah lama tak join segmen Apit.. harap2 masih sempat! jom! sape nak join tekan banner kat bawah ni oke? :D


Berikan pasukan EURO dan Nombor jersey yang korang nak.
SPAIN, nombor 13

Beri juga warna kasut yang korang nak okay
PUTIH

Tag:

Miss Z
Nurul Yui
Eca
Echa Rierie



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Trip To Kudat The Tip Of Borneo Part #2 | Hadir ke Kenduri Kawin

Assalamualaikum warahmatullah .. :)

AMARAN: ENTRI INI BERUNSUR DIARI, HARAP MAKLUM (nak baca silakan, saya sangat berbesar hati, taknak jangan komen bukan2, tekan [X] sudahlah.. oke? ^_^y)

Hari ni saya nak sambung balik citer pasal percutian singkat saya ke kudat.. :) sebelum ni saya dah cerita kat Part 1 macam mana saya boleh tersesat ke kudat.. hehehe.. now, nak sambung part 2 pulak.. :)

#1 Kudat Part 1

02 June 2012, 0030AM


Aku terjaga dari tidur, mungkin tak biasa tempat ni kot.. aku memang macam ni kalau pergi tempat baru. Aku selalu terjaga tengah malam dan tak bole melelapkan mata walaupun aku memang penat gila gila.. So aku meset2 dengan kawan aku yg masih belum tidur lagi.. sampai la aku tak sedar dah lebih kurang jam 3 pagi.. Tiba-tiba aku rasa sangat lapar, ye aku lapar.. =..=
Aku pun minum air mineral yg ada kat atas meja dan makan kacang goreng yang aku beli masa dalam perjalanan tadi. Boleh la, asal ada yg aku nak kunyah.. Kan? Masa aku tengah slow slow buka plastik kacang tu, tiba-tiba!! Sepupu aku tersedar pulak.. hahahaha.. Oppsss sori boss ku! :P
Kami pun berbual hingga ke subuh.. Tapi sekitar jam 4.30 pagi aku terlelap la pulak.. Masa tuh memang tidur mati tahap gaban..

0740AM


Aku terjaga dari tidur lena dan merasa masih belum puas tidur.. bole aku tidur balik ka ni? please.. +_+
Aku tarik selimut dan guling-guling atas katil.. hahaha.. Nurul plak tarik langsir, bukak besar2.. whoaaaa~~ cantiknya.. kita di kudat kah ini? matsam tida pisaya saya bah! hahahaha.. :D
mau tingu pemandangan di luar ka? ok jom! :D


hahahaha, agak jakun di situ.. padahal biasa biasa jak bah.. kekekekeke.. over eksaited plak kan? ngeee~~
So, aku pun bangun dan pergi mandi sebab jap lagi kita orang mau pi kenduri kawin.. 
Nah, bila suda siap.. apa lagi, ambil gambar tuh pekara wajib kan? hahahaha.. 

muka sebelum pi orang kawin.. cun kan tok? hahaha

my beloved cuzzy, cik Nurul
oya, tudung dia sy yg buat, cantek ta? hahaha.. tu blaja dr tutorial Youtube.. kekeke..

ye, saya si momoi yg perasan nak posing macam Hanis Zalikha.. =..= hahaha.. 

Penat jugak nak story hari ni punya hal.. nampaknya kena buat part 2.1 nih.. hahaha.. buhsan lak aku nak taip panjang panjang ni.. takpe, aku sambung lagi sikit la.. hehe..

10:00AM

Kita orang di jemput oleh abang pengantin perempuan merangkap abang kepada buah hati cik Nurul kite menaiki Honda City kesayangan buah hati cik Nurul.. hehehe.. Sepanjang perjalanan ke rumah beliau, perghhh aku lak yang berdebar.. Pehal? bukan aku family dorang nak tengok, Nurul ok.. Nurul.. aku cuma temankan jer.. hahaha..

Perjalanan dari pekan kudat ke rumah pengantin lebih kurang 15 minit kot.. oke la jugak.. macam dari kampung aku ke pekan pun dalam 15 minit macam tuh.. tapi kalau dari rumah aku ke pekan 10 minit jer la sebab rumah aku hujung kampung.. hehe..

Sampai jak di sana, aku terus pegang tangan sepupu aku.. eh? aku plak yg nebes gilak kan? ape cer? hahahahaha.. sepupu aku pun malu malu.. ha, aku pun duluan la jalan, salam kat orang orang kampung, bagi senyuman paling indah, tersipu sipu malu.. laaa~~ over! =..=

Orang pertama yang aku nampak, lelaki baju hitam! tinggi, kurus dan stail- stail muka dia macam Gintulak.. ya, c Gintulak.. Takkan kot? Hahaha.. C Nurul kata itu adik lelaki boifrenggg dia.. Mustahil la dia si Gintulak.. Kan? Agak pemalu, tapi dengan Nurul oke jer kot.. mungkin aku ni orang yang dia tak kenal memang la dia malu.. kan kan? Nama dia Biarlah Rahsia. Hahaha.. OMG, malu nak mention! :"> rasa berdebar-debar! hahaha.. Tapi sayangnya, sudah berpunya.. =..=

Oke, meh la tengok gambar pengantin, asyik citer aku jer kan.. hahaha..





Korang nak tau, best woo jadik pengantin kat Kudat nih.. sekali sanding sampai 4 kali tukar baju.. perghhh.. seronok tau! sebelum ni ada lagi dorang pakai baju warna biru, tapi tak sempat ambik gambar sebab masa tu baru sampai.. heee.. nak kawin orang kudat la jugak! hahahaha.. :P Blueekkk.. muntah mak dengar nakkk~~ hahahaha.. 


Oke, yang kat atas ni, makanan tradisional dorang.. kalau macam tempat cp ada Kelupis yang di perbuat dari beras pulut, tapi kalau dorang plak ada Bamban yang diperbuat dari ubi kayu yg di taburi kelapa jugak kot.. hehehe.. sedap! Sebenarnya kat KK pun ada jugak macam nih, tapi dalam plastik.. tu dorang panggil 'potto' kalau tak silap.. 

Sebelum balik, ambek gambar jap ngan kak Ctie.. hehehe.. dah kenal akak ni kat facebook.. beliau sepupu kepada pengantin.. so kat kudat baru penah jumpa face to face u know! hehehehe.. beliau memang seorang yg peramah dan baik hati.. hehehe..



Oke, tu je la.. nanti cp sambung part seterusnya lagi oke? jenuh la nak menaip.. hehehe.. babai! :-*






















❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...