segmen : blogger di zaman sekolah!

Tadi jenguk2 Genkcorner so nampak la Genk join segmen anjuran incik drakula(Mr. Vampire)ahaha~~ juz kidding..


syarat2 nak join :

1-amik banner di atas dan link kan ke entry ni.

2-ada belog. siapa takde belog, sah2 kapak korang tak boleh join. :P


3-pernah bersekolah di sekolah menengah @ sekolah rendah @ tabika. siapa yang tak pernah pergi sekolah, tak payah nak join. :P

4-semua blogger boleh join, takde had limit umur. asalkan korang penuhi syarat nombor 3.

5-sila jawab soalan2 cepu emas berikut. hehehe.


Okeh.. tak sabar nk jawab nie..


:: nama kelas anda. yang dah habis sekolah, nama kelas masa form 5. yang masih sekolah, bagi tahu nama kelas korang.

* 5 Arif 

::kenangan manis semasa di sekolah

*  part nie paling bez nak jawab, hihi..
Banyak sgt kenangan cp masa skola.. tak taw nak ceta yg mana 1. Kang cite bejela2 busan thp gaban Mr.vampire baca.. wakakaka..(✿◠‿◠)
Dulu kita org akan together2 tak kira waktu klas ke, rehat ke, balek ker.. mesti sesama.. Bila waktu rehat, kita org akan conquer 1 pondok yg tak boleh d' join oleh mana2 pelajar selain dr genk (Ela, Awey, Eta) CP nie.. hihi o(≧o≦)o

Kita org akan makan bekal sesama n share2 taw.. walaupun kte org lain2 kelas (Eta= senior, Awey= kelas perakaunan, CP n ela= klas sains) tp msti tggu la antra 1 sma lain.. Ermm best sgt..
Pastu kita org akan bebual2 pasal crush masing2 saaaaaampai la bunyi loceng..
* pastu kite org jugak penah pakat2 eskep kelas kat bangunan blakang sambil curik2 makan buah betik yg d tanam kat blakang sekolah.. hahaha~~(harap2 takde cekgu yg bace entri ni..ahaha)


::kenangan pahit semasa di sekolah.


* oleh sebab Genk CP nie Black Rose,<---- Haaa pasal nama nie la kite org di ejek 
kat skola selama seminggu, bile lalu jer depan bebudak laki yg nakal msti dorang cakap mcm ni..
" tepi2, genk Black Rose nak lalu.. wooooo~~"


(¬_¬)(-'_'-)(╥_╥)


(malunyer...)
Nie sum gara2 dengar cite cekgu BM mase tuh pasal zaman kegemilangan Black Rose kat skola dia tahun 80an.. Pas tu kite org 1 genk request lagu kat skola pakai nama nie.. Ape lg, satu skola heboh pasal Black Rose (diterajui oleh CP,awey, eta, ela, bibi, zai n biel)..

*Pastu kite org jugak penah kena jemur kat sekolah masa form 4 sebab 1 kelas tak buat repot eksperimen subjek fizik mase tuh.. wakakakakaka


*Mase form 5 lak, kena cubit cekgu sebab tak siap kerja rumah chemistry.. wahahahaha..


::cikgu yang paling korang tak suka! (tak payah mention nama. kang tak pasal2 cikgu korang baca belog korang, tak ke haru! haha) kenapa tak suka cikgu tu!


* Haa.. ni la masalah CP.. kot sebab tu jadi penganggur bejaya sekarang nie.. Hahaha.. Korang faham la kalau dah nakal, suma cekgu tu jadi musuh kan.. hahaha..
Tp yg paling kite org anti mase tuh Cekgu _____. Rasenya 1 skola anti kat cekgu tuh.. Wakakaka.. Siap panggil dia "tokoro" lg.. CP sendiri pun tak taw pa maksudnya.. Dia nie garang giler2.. salah sikit memang panggil kat perhimpunan kalau tak pun pegi bilik dier.. ceh.. pastu nak cari salah kite org jer.. Tp mase CP form 6, cekgu tu dah dipindahkan pindah sekolah.


::pernah crush dekat someone masa kat sekolah? macam mana boleh tangkap lentok dengan orang tersebut? sebab dia hansem ke, sebab budi bahasa dia ke. kalau boleh, letak sekali nama orang tu! bwahaha.


*yg nie best!! hihi.. CP crush ngan baaaaaaaanyak org.. wakakakaka..
1~form 1= CP crush kat senior form 3 mase tuh.. memang cp excited giler lar tgk dier.. Hahahaha.. Sampai CP suh kazen CP bagi gula2 kat dier.. hahahaha. Tak taw la naper cp suke giler kat dier.. dah tu, sesama lg join ST. John Ambulance.. Bebunga2 la hati CP.. hihi~~(a❤‿❤a)


2~ form 2- form 4 = CP crush kat classmate.. tp takmo la  mention lebih2 sal dia.. hihi. (sgt2 dangerous..)(⋋▂⋌)


3~form 4- form 5= Hahahaha~ yg nie crush tanpa d sengajakan.. senior form 6.. dia salah kol, tak sangka la salah kol kat cp.. pastu cp menyamar jadi somebody, mase tuh school break saaaampai la 1 hari teserempak kat sekola cp baru sedar yg dia tuh sangat comel n kacak.. hahahaha.. siap gaduh2 ngan klasmate lg pasal dia.. hahaha..
Tp yg nie mmg cp angau giler la.. tiap kali teserempak, jantung dupdap2.. mata bertentang mata.. awwww~~ sweet..mcm gatal(¬_¬) hahaha.. Nama kite org pun hampir2 so cp pikir ade la jodo.. hahaha.. tp slama cp suka kat dia cp tak penah bagitau dia.. brani kol dia kat fon tp tak brani bebual kat skola.. bila jumpa wat2 tak taw.hahaha
tp skrg kami dah bole berbual macam biasa.. dia pun dah bertunang.. congrat2..hihi..
(✿◠‿◠)


::gambar kenangan semasa di sekolah. :) boleh letak 3-5 gambar.


* 3- 5 jer??? + 3 tak leh ker???hahaha..
mase form 5 tak byk pic sgt tp stat form 6 mmg mcm2 pose ader.. yelah, mase form5 blom taw lg nk uplod2 pic ne.. hahaha~~


Sumandaks 5 Arif 2007


Hero 5 Arif 2007 (tak cukop ne.. syafiq, boy ngan alif teda dlm pic)


6 Al- Farabi 2009 ngan cekgu Rasyid (BM) & cekgu Akhriee(p.Am)


bersama pengetua (Puan Tuan Maimun bt Tuan Sulaiman) & Cekgu Ali Rahman


Nie jer yg saki baki pic genk kte org.. cp takde uplod kat PC mase tuh so cume ade gmbr yg dah siap ne jer.. nie mase ujong tahun 2007 mase tuh jamuan akhir tahun..




Sekian.. Terima kasih..=D
*maaf yer kalo cp dah buat segmen nie lebih2 macam syok sendiri jer..hahaha..


















❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

5 CP's Bestfriend(s):

genkconer said...

yg pentig dalam gambar form 6 genk ada yahooo!!! hohohoh

msredcheesecake said...

cik pupple, cam best je segmen ni.masa sekolah dulu memang best sebabxyah pikir bills...haha...

Cik Purple said...

genk : hahaha..itu suda tentu~~hihi

msred: yup, jom la join..hihihi

The Lady & Mr Vampire said...

huhu...kenangan...bnyk ny.. part crush paling x ley bla. haha

Cik Purple said...

Hahaha~~tu lar..xD excited giler nak cite sal crush..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...