Whoaaa~~ baru jak pas berenti hujan di tempat cp nih.. Tadi tengahari lagi la menakutkan, angin kuat semacam..
Ok, semalam cp ada buat entri pasal choco cupcake cp tu kan.. so hari ni cp bagi resipi utk korang.. :D
Resipi Choco Cupcake
(Anggaran utk 30 pcs Cupcake)
Kek (Bahan I)
250 gm Tepung Blue Key
8 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
3/4 Butter
Inti
Hershey's Kisses Almond atau apa-apa jenis coklat yg korang suka..
Topping
Coklat Masakan
Choco Rice (Hiasan)
Caranya:
Masukkan Bahan I dalam mixer, bermula dengan telur, pastu butter then esen vanilla.. pastu masukkan tepung tu sedikit demi sedikit.. Panaskan ketuhar, masukkan dalam cup setengah sudu besar, pastu letakkan inti korang then masukkan lagi setengah sudu untuk tutupkan inti dan bakar selama 20 minit pada suhu 180..
untuk topping lak, korang leburkan coklat tuh.. seh, lebur la sangat! hahaha.. Emm maksudnya korang cairkan coklat masakkan tu kat dalam pan di atas api sederhana.. tuang sikit air, sikit jer supaya cekelat tu tak hanguih ke hape.. kalau cp, cp letak satu sudu kecik butter supanya nampak cantek cekelat tu.. tp tu terpulang sama kamurang jugak la.. kalau nak diet, toksah letak butter k.. haha
tapi ni korang buat bila kek korang dah masak sume.. kang syok syok tunggu kek masak, cekelat dah beku plak.. hehehe.. tapi kalau beku korang panaskan la balik, ok? :D
tu je la, mudah kan? selamat mencuba! :D
9 CP's Bestfriend(s):
Ghajinnye wat kek! Thee.. rajintak nak anta Gombak? Huahua... ;P
My latest Entry :)
JJCM: Le Chateau De Puah
wahh . sedapnya . na cubalahh nunty . :)
nyum nyum!! :) mo try la time cuti ni karang :)
Nurrul nak try.. ! :D
Thanks cp sebab sudi kongsi.. :)
Sedapnyer...kena try gk wat neh..thanks cp bg resipi skali ^_^
thanks share resepi. sy ingt tepung tu kne gaul dgn coklat.
Hye cp!! ^_^
Sedapnye la..
Bley anta ke Pahang ckt x?
Hihihihi...
NICE try ! :)
yummy...nak try lah bulan pose nnt
Post a Comment