Choco Cupcakes Di Waktu Hujan

Assalamualaikum.. Selamat petang..

Whoaaa~~ Semalam kat Sabah seharian hujan.. kan kan? kat semenanjung camana? Sebenarnya cp suka hujan nih.. sejuk jer.. boleh tido sepuas hati.. haha.. tapi masalahnya baju lak susah nak kering kan..

Okay, semalam masa hujan tu kan kita orang duduk di ruma jak, so mama cp tanya napa tak buat kek.. Cp cakap, malas la ma.. teda mood kunun.. hehehe..

Tapi bila fikir fikir, daripada tiada buat apa apa, bagus buat apa apa kan? hehehe.. So cp pun buatlah cupcake.. :D


Maka dengan ini.. saya pun memulakan la proses pembuatan kek saya.. hehehe.. nasib baik bahan bahan suda sedia..



cp letakkan cekelat hershey's kisses sebagai inti.. whoaa~~jeles tak?  hahaha..



Sedia untuk di bakar pada suhu 180 darjah celcius selama 20 minit! :D

 Hasilnya?? taraaaaa.. kek yang gebu.. hehehe


 Akhir sekali cp buat topping guna cekelat masakan then tabur choco rice.. dah siap! :D


makan cupcake ngan teh panas.. perghhh.. hujan yg sungguh menyenangkan.. hahahaaa.. tu je la nak tunjuk.. kakakaka.. sebenarnya cp takde la suka sangat makan cekelat ni.. tapi adek cp suka.. so cp buat la cupcake ni suka suka.. eheee.. 

oya, korang masih ngat tak cupcakes yg cp buat dulu? yang tu simple cupcakes lengkap dengan resipi dia kat SINI.. hehehe

ok la, bai! :D

memopuff: kalau ada yg nak request resipi utk cupcake coklat ni, gitau cp k! :D


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

15 CP's Bestfriend(s):

~bUih-bUih ciNta~ said...

macam sedap je, cp post la resipi.. nak try la :)

Yana Libra said...

rajinnye buat..nampak sedap je..huhu~

fiQRa said...

perghhh nampak sedap. mas tak pernah lagi cuba buat cupcake.. nyum3 hehe cp kongsi la resepi :D

Anne Nurain said...

sedapnya..
nak sedozen bleh?kekeke..

cweet pinky said...

hahaha , CP jugak kew ?? saye pown CP aka CweetPinky :D

pandai la cik pepel buat cupcake , nampak sedap .... nyum2 ~

ecadwinkyasha said...

sedap2...resepi please.

ecadwinkyasha said...

tu coklat kisses bikin jeles.hahaha :D

nuyui a.k.a miss YUI said...

sedap tu..

Cik Purple said...

@~bUih-bUih ciNta~: hahahahaha.. masyeh.. insyaAllah nt cp pos yea..

Cik Purple said...

@Yana Libra: ni bkn rajin.. ni mengisi masa lapang.. hahaha

Cik Purple said...

@fiQRa: hahaha.. nmpk je la sedap mas.. rasa kek n besa jer.. haha

Cik Purple said...

@Anne Nurain: wah.. sedozen.. manyak tuu.. datang sabah la, cp buat nt dozen2.. haha

Cik Purple said...

@cweet pinky: yup, cp jugak .. hehehe.. same name lak kan.. kekekekeke..

Cik Purple said...

@ecadwinkyasha: nt la aku buat resipinya.. hahaha.. seh, aku mmg sgja bg jeles tu kisses tu,, klu blh aku zoom lg brabis.. hahaha

Cik Purple said...

@nuyui a.k.a miss YUI: cane tau sedap? hahaha.. biase je la kak yui.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...