Ini KEGILAANKU!

Assalamualaikum dan selamat malam korang.. sihat tak? kalau sihat, syukur Alhamdulillah.. kalau tak sihat, cepat cepat la makan ubat. :)

oke, kalau baca kat tajuk tuh.. mesti korang suda tau cp mau cerita pasal apa kan?
haaa, pasal kegilaan cp di masa kini la..  orang sekarang kan gila kat gadget.. macam ipad la, smartphones la, lappy la.. haa.. pastu satu dunia tengah sibuk pasal android kan?
 heee.. yg tu cp pun tak ketinggalan sekali la.. ade gak android satu.. :P

tapi tapi! bukan itu yg cp tengah gilakan nih.. haaa.. ni mesti pasal lelaki kan? #heee... getek la ko cp.. ckit ckit mau cerita pasal lelaki..# hahahahaha.. bukan jugak lelaki okeh.. :3

ni pasal edit gambar.. sebenarnya cp dah temui kegilaan ni dalam diri cp suda berabad lama..
sejak cp berumur 10 tahun lagi.. #tipu semata mata, time tu paling canggih pun nokia 3310! sengal~~ =_=#
takde la, ermm sejak 3 atau 4 tahun lalu kot.. time tuh tak de photoscape lagi, tak kenal photoshop.. time tuh pegi jer mana mana web yang boleh edit gambar, then edit kat situ.

sekarang nih dunia dah makin canggih, cp pon makin maju.. dah pandai donlod2 software photo editing dr tenet.. heee.. mula mula memang la edit buruk kan.. yelah, mana tahu pape.. main hentam jer..
tapi skang dah ada kemajuan la jugak. dah buat bisnes kecil kecilan pon.. hanya dari minat jer.. best kan? hee

meh, cp tunjuk ckit la antara gambar gambar cp yg cp dah edit.. hee..
haaa.. yg ni pix sis in-law cp.. cun kan? tapi maaf, my cuzzy punya.. heee..
 #kak jess, jgn marah arr.. pinjam jap.. :P#

















sebenarnya semua nih edit biasa biasa je la.. ramai lagi yg terer dari cp kan.. setakat yang cp buat nih tak ade ape pon.. cuma, ini lah yang menjadi kegilaan cp.. so korang jangan kisah sangat la kalau cp suka tukar tukar DP kat pesbuk tuh.. :D 

btw, korang amacam? kegilaan korang ape eh? konsi la kat cp.. nak tau jugak.. :D

kalau korang minat edit gambar macam cp.. baguslah.. selain dr edit pix gedik cp nih, cp ada gak edit benda lain.. contohnya, watermark and etc;





oya, cp ada buat beberapa tutorial untuk edit gambar guna photoscape, kalau berminat.. KLIK DISINI dan segeralah mengedit.. hahaha.. tapi takde la banyak sgt tutorial tuh.. ade 3 jer..:P nanti cp tambah lagi okeh? :) k la, babai! ;)

p/s: sila abaikan modal di atas. tahu, modal tak cantik kan? modal la sangat! haktuihhh!! hahaha.. :P 
#muntah ijau sekarang.. +_+#



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

10 CP's Bestfriend(s):

are_lin@yu said...

Wahh cntikla cp..ayu trngin nk wat tapi xpndai..hehe..mmg kreatif..;-)

Cik Rose Cute said...

Cantik gambar di atas tue...pandai cp edit....kreatif betul..

shiema sufian said...

pandainyaaaaa edit. Shiema tak pandai nak edit edit gmbr ni. hihi

sHaR!Na eLyaNa said...

cute nya...sama la sha pun suka edit gmbr..tp CP edit lg comel..

♥ Ieqa Halim ♥ said...

cantik CP edit :3

Cik Purple Pinkypuff said...

@are_lin@yu: thanks ayu.. hee.. biase je la.. :P yg penting minat.. kan? ^^y

Cik Purple Pinkypuff said...

@Cik Rose Cute: masyeh kak.. mana ade cantik.. biase jela.. :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@shiema sufian: yg penting kita minat dear.. :D

Cik Purple Pinkypuff said...

@sHaR!Na eLyaNa: sha pun minat? best kan edit2 gamba? eh, takde la.. cp punya biase jer.. :) suma org ada kreativiti masing2 kn.. ^^y

mr.k said...

Uit cunnnnn!!! nda puas hati eh! mcm ke enal salah satu daripada spek mata tu!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...