BUNTU | POS LAJU DAH SEMINGGU MASIH TAK SAMPAI

Assalamualaikum warahmatullah dan selamat petang..

Baru jak mau tenangkan fikiran, enjoy2 di Labuan, tiba tiba semalam dapat berita yang agak menggeramkan hati lagi.. Al-kisahnya macam nih.. minggu lalu, cp ada order sabun susu beras, so dah bank in duit suma, dia pun kata 'noted' .. oke, jadi cp tunggu la 2-3 hari cp punya tracking number.. tiada kabar berita sampai la malam petang terakhir cp kat labuan, cp mesej orang tu, ye la, dah dekat seminggu, risau juga pos ofis belom telefon lgi.. then dalam pukul 2 pagi dia reply mesej cp.. so cp senang hati la juga.. so semalam balik dari labuan, cp pon bukak la tenet.. nak cek pehal la barang tak sampai sampai lagi ni.. bila tengok jer .. Ya Allah! nak menangis rasanya..


Barang cp dah jauh terbang ke BINTULU, Sarawak!! saya di SABAH oke! SABAH!!! yang lagi menghairankan, tak ade pon pos ofis dari bintulu telefon kamek.. #eh, klaka sarawak la si cp.. haha..#
Haaa.. ni nak salahkan sape nih, pos malaysia ker, atau akak sabun susu beras? pening pening! rasa macam nak nangis jer! rasa serik nak online shopping pasni!

Cp pon text la akak tuh, memula reply macam nak tak nak jer.. mungkin assistant dia kot.. Memanas jer cp baca mula mula.. dia boleh buat steady lagi macam tuh.. Tak lama macam tuh datang lagi satu mesej ala ala mintak maaf.. oke, yang ni cp baca sejuk sikit hati.. then cp suh dia double check, mungkin dia salah bagi tracking number macam kes cp hari tu.. tapi bila dia cek, dia kata yes, memang atas nama cp.. Mak aii.. pasai pa bleh sampai sarawak.. =_='

Ada tak cara nak tangani masalah nih.. Adoii.. tolong la cp.. tensen la makk oii.. duit dah terbang melayang.. order dah jauh kat sarawak.. Keciwanya hatiku.. T_T #ini la kali terakhir aku order sabun kat situ..!!!#










❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

12 CP's Bestfriend(s):

MISS Z BERCELOTEH said...

pak cik miss z kat bintulu..huhuhu.. tp dia tak leh gerak sgt..sbb stdbay bini mo branak

Surayah said...

mgkin dia salah bg track no...
cuba minta balik kat dia...

Che Azza Utsukushii said...

@ sala letak alamat kot. .
azza pena mcm tu. .tapi owner yg urus kn, ,

Cik Purple said...

@MISS Z BERCELOTEH: yeke miss z? untungla.. nak dpt kazen baru.. :))

Cik Purple said...

@Surayah: dah suruh dia check balik, dia kata memang tu la tracking no cp.. :'(

Cik Purple said...

@Che Azza Utsukushii: mungkin jugak.. untungnya owner uruskan.. macam cp nak kena text dia byk kali.. dia kata hari ni dia gi pos ofis, tp smpi skg takde dpt any text dr dia lg.. :'(

echaRierie said...

huhu..nah..refund balik..
rugi gitu lau nda di ganti..

Pupel Liyana said...

kenapalah onlineshop suka buat tak layan customer bila dah bank in erk. selalu mcmtu.

MISS Z BERCELOTEH said...

@Cik Purple: iya heheh..cp..kalau brag tu tak di tuntut,brg tu kna hntr ngan org yg post kan?hope owner tu bertanggungjwab..

ecadwinkyasha said...

adeii,betul2 sakit ne cp....mau ckp --> kimbet.hahaha.boleh ka..xclp eca penaja GA eca ada jual susu beras tu,bha,ko p order seja sama dia..c syu,paling senang ambil seja di uitm.dia keja sana.hahaha :D

misshannajr said...

baru2 ni ada juga 1 blogshop update fb dia utk say sorry dgn customer dia sbb brg2 yg dia htr stuck d sarawak oleh pos malaysia..mgkn kes yang sama?

Penulis Novel said...

oo..ni biasa belaku..saya dah banyak kali baca mengenai kes penipuan produk ni di forum tempatan, yang menjual tu orangnya perempuan. produk dia ni murah dari harga pasaran. dia guna no tracking orang lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...