Hati Resah, Perlukah buat Medical Check Up?

Assalamualaikum... whoaaaaa~~ dah lama tak mencoret kat lantai blog aku nih.. T_T
Wuwuwuuuu~~ Sebenarnya mood MALAS aku dah menyerang balik.. siapa siapa yang ada ubat kurangkan tahap KEMALASAN dalam badan, sila hubungi aku secepat mungkin sebelum merebak.. kakakakaka..!

Ok oke, betul la kata kebanyakan blogger.. blog memang umpama diary hidup.. Walaupun skarang gua makin menjauhi blog ni, nampaknya bila ada kecelaruan fikiran, aku nak jugak meluahkan perasaan dan mintak pendapat kat korang.. bloggers ku sayang.. :')

Oke, actually aku masih tertanya-tanya apa sebenar medical check up? banyak yang menganggu fikiran aku.. Dorang kata kalau nak kerja government kena buat medical check up sebelum lapor diri? weh, betol ka? T_T

Siyes, aku takut la weh.. Aku ada tanya kat beberapa kawan, dorang kat antara proses check up tuh adalah, buat X-ray.. dorang nak x-ray hape eh? T_T .. aku takut la.. kang tetiba buat x-ray aku ada penyakit kronik ke hape.. kan kan.. T_T selalu x-ray tuh untuk kesan apa? hahaha.. sumpah aku tak tau dan tak paham ! yang aku tau x-ray untuk orang patah kaki jer.. kahkahkah!

Lepas tu ujian darah.. darah tu dorang nak buat ujian apa? ujian kanser ka? ujian apa? macam mana kalau aku ada penyakit kanser yg aku tak pernah ketahui? risaunya.. ish.. Ya Allah.. kau jauhilah aku dari penyakit yang tak diingini.. :'( sesungguhnya aku berserah kepadaMu.. 

Then urine test.. ha, ni untuk apa? aku tanya kat member tadi.. urine test untuk test mengandungkah?? hahaha.. ya ya.. memang aku tak pernah melakukan sebarang hubungan haram, nauzubillah! tapi tapi aku masih rasa takut.. :'( dia kata tak, untuk check dadah jer.. betol ka? kalau macam tuh, aku rasa senang hati la sikit.. :')

lastly kena jumpa doktor kan? haa.. ni yang aku tak suka.. mesti timbang berat kan?.. malu la.. ngeeee~~ :P
aku sangat sangat harap kalau dapat surat tuh nanti dia takde la suruh aku wat check up.. hahaha.. eh? boleh ka camtuh? muahahahahaa.. :P kalau boleh kan best.. tak mampu nak terima sebarang hakikat yang berat.. T_T astagfirullah.. itu semua kan ketentuan Allah.. :'( hanya Allah yang tau apa akan berlaku.. andai ini rezeki aku, aku dapat la kerja ni.. ye dak? korang doakan aku ya.. sebelum tuh, kalau aku pernah ada salah silap.. harap di ampunkan.. :)

Siapa siapa yang ada pengalaman buat medical check up.. share la kat aku.. :') oya, korang nak aku wat entri atau umumkan jer kat sini? para peserta mini giveaway yang tak bertuah hari tu. korang boleh tuntut antara hadiah di bawah dari cp.. tapi hanya untuk mereka yang terpantas sahaja.. :) #tuntut kat fb la senang.. inbox SINI#

Header by Miss Z x 2 Pemenang
Watermark by saya sendiri x 3 Pemenang..

Actually skang mood pun macam2.. masih ada 3 watermark kot yang belum disiapkan.. insyaAllah aku buat pelan pelan ya.. :P

ok la.. babai.! :D



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

5 CP's Bestfriend(s):

shark said...

aiyark.
better buat ler cik purple..
takut tu sementara sahaja.
doktor pn kdg2x chek sgt.
hehe.

Ina Nadia said...

Yang Ina pernah lalui time nak masuk U pulak,X-ray tu untuk check bahagian dada.Takut ada problem apa-apa kot.Agaknya gitulah.Lepas tu,ujian darah tu nak tahu kita punya blood group apa,positif punya or negative punya.Kalau dia buat untuk test benda lain guna darah,tak tahu la pulak.Lepas tu ujian urine tu untuk test glucose level biasanya.Takut ada kencing manis agaknya.Ada satu ujian morphine kot namanya tapi Ina tak pernah kena buat yang ni.Tapi jangan risau la.Insya Allah takde apa-apa yang buruk jadi.

Raisya Haris said...

Pernah buat medical check-up kat sekolah. Doktor cuma test tekanan darah je. Kekeke~ xD Don't worrylah akak, jalani jalah medical check-up tu. It's harmless. :)

myself said...

time buat test ok ja..nak tunggu result dia yg cuak..tkut kot da prob..

Eza Boom Boom :) said...

dear, sekejab jak tu medical check up.. hihi.. kalau xray, jangan buka semua.. buka baju jak.. sebab ia xray bhagian atas jak.. kalau mo ujian kencing, byk2 minum air kelapa. hihi. kalau tengah period, kemungkinan besar kena repeat urine test.. hmm, itu jak la serba sedikit pengalaman ku stelah 3 kali medical check up.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...