Craft Pertama Ku~~


Assalamualaikum dan selamat petang..

Hahahaha.. Firstly aku memang mau guling guling ketawa.. bila aku tengok balik percubaan aku yang pertama.. memang tak nampak macam brooch comel yang dibuat penuh seni dan kreativiti.. haha
Hari tuh ku ada beli Felt Craft Starter Pack.. Perghh memang berbaloi baloi la.. :) Aku order kat SINI.. tapi sis nih ada blog jugak.. boleh lah korang follow dia.. :) Ce jenguk SINI.. best.. memang puas hati la beli kat akak ni.. pasni aku nak order lagi kalau stok nih dah habis.. masalahnya, mampukah habis?? :D

Ha, ni la percubaan pertama aku, pe komen korang? :D hahaha.. jom kita ketawa sama sama jom! :D hahahaha..


Oke, berhenti ketawa.. +..= saya tau tak cantek.. tapi itu lah craft saya yang pertama.. :') tapi aku belum berpuas hati, aku buat lagi brooch ribbon.. lama aku tenung brooch ribbon yang aku order dengan kak yui hari tuh.. hehehe..

 akhirnya.. aku memiliki hasil yang tak seberapa nih.. :)


Dan hari nih, dengan penuh semangat, aku buat lagi brooch ribbon.. saja, pasal tu jer yang aku pandai.. hahaha.. senang dan tak banyak keja kan.. :P



haaa.. pastu aku tak senang hati, sebab mak aku ketawakan aku, dia kata asyik asyik brooch kulimambang ( butterfly) tuh.. aku kata tuh bukan kulimambang, tuh ribbon la mak.. =_=' Sedihnya.. :(

akhirnya, aku pun bukak tutorial kat youtube.. aku tengok sampai juling juling jer mata nih..


Sebenarnya aku tak tengok tutorial nih sampai habis.. aku dah over eksaited.. pasal tu la heart aku hodoh kot? then aku blur macam mana nak jahit yang kat tengah lurah dada heart tuh.. heee.. last last aku bantai jer.. dan hasilnya???


hahaha.. tapi kali ni mak aku dah tak ejek aku.. walaupun agak hodoh.. tp dia senyum bangga jugak tengok anak dara dia yang nakal nih dah pandai menjahit.. :') ma, terima kasih.. sebab dulu dulu masa form 1, mak yang tolong jahit kerja kursus kemahiran hidup Meng kan ma.. :)

Ha,ni la padahnya, masa zaman sekolah dulu malas nak menjahit, sanggup merayu kat cekgu Kemahiran Hidup taknak ambek Ekonomi Rumahtangga, nak sangat masih Sains Pertanian.. Tengok skang, menjahit jugak.. takde tanam sayur sayuran... Ha.. adek adek, jangan jadik macam ahkak yer.. :')

Ha, korang nak ker Brooch Ribbon aku tuh? Aku nak bagi free nih.. Caranya, korang KLIK jer SINI.. haa, korang ikut jer step seterusnya.. InsyaAllah, ade rezeki korang dapat la.. hehehe..

Memo puff: kepada peng'craft' yang saya kasihi.. sila la komen.. hehehe.. tunjuk ajar ku sifu! :>






Published with Blogger-droid v2.0.4

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

21 CP's Bestfriend(s):

Farra said...

comelnye,nak satu? :P

echaRierie said...

wahhh..klw ada ms mau buat jgk..dr dulu mau bljr tp ndada kerajinan..
tp lps tgk c daling buat eksaited mau blajar tp buat ndataula bila.

bha..buat byk2 lg..buli jual..hehehe

Cik Purple said...

@Farra: kalau nak kena join GA cp dulu..:)

Cik Purple said...

@echaRierie: hahaha.. kalau yg ribbon tu brani la sa jual daling.. tp kalau yg heart tuh ndak brani pasal bida bha.. hee.. bha, jum la kita bercraft.. ko pun buat la juga..hehe

Fiza Diaries said...

comel sgt..fiza suka brooch ribbon yg warna pink tuu.. nmpak sweet je.. teruskan usaha ye.. fiza akan sokong! ^_^

Nurrul said...

comelnya.. kreatif betul ! :D

Cik Purple said...

@Fiza Diaries: thanks dear fiza! :')

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah,makin hebat dia pasni..

jht tu leh bg rendahkan skit..lg nmpk kemas skit..hihi..

csgn akk jela ye dear..

^^eKaTiKaH^^ said...

hehe.. kite pun ade buat bende nie.. simple je sebenarnya. tpi kene kretif dan rajin. nanti blh la buat jualan kecil-kecillan.hehe.. btw, cantik :D

Cik Hujan said...

Saya ada link orang yang jual buku pasal jahit felt ni. saya dulu pun belajar buat craft dari utube. finally berjaya la sikit2 kan..jangan putus asa!! ^^
Nak dapatkan hadiah craft dari saya, bole la try join contest :)

keli menari said...

memang rajin...cantik ! nak satu !

Abg Stalker said...

kretip mink abg ni :)mle2 biasa r try n error.tp xde r teruk sgt.cute cm orgnya. :)

ain soofiyah said...

comel.. skarang soofiyah pun tgh blaja buat bnde tuh...

Cik Purple said...

@Nurrul: thanks dear! :) biase jer.. hihi.. >,<

Cik Purple said...

@nuyui a.k.a miss YUI: hahaha.. mna ada hebak.. akak lagi hebak kan.. hehehe.. ni kayuh pelan2 .. tp kdg2 bikin sakit ati pun ada bla salah jahit.. :P

Cik Purple said...

@^^eKaTiKaH^^: hehehe.. a'ah.. ni pun bru stat blajar kan.. :) hehe.. thanks dear..

Cik Purple said...

@Cik Hujan: betol ke? nak nak! :) jap sy skodeng blog awk k.. hehe

Cik Purple said...

@keli menari: ni bkn rajin, ini mengisi masa2 pengangguran yg blebihan.. haha.. nak? kena join GA cp.. hihi

Cik Purple said...

@Abg Stalker: hee.. kretip la sgt abg oii.. heee.. btw, thanks abg sedare mink.. ;)) betol ka mink comel? aiseh.. hahaha.. :')

Cik Purple said...

@ain soofiyah: tol ker? ermm blaja kat mana? :) nak join jugak.. hehe

Yasmin Aris ♥ said...

wahhh comel laa tuuu !! kite pun baru blaja wat felt craft . hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...