Kombinasi Berkesan! Sabun Susu Beras dan Placenta Oil Vitamin E Softgel

Assalamualaikum dan selamat petang korang..

heee.. Hari nih aku nak share sikit pasal penjagaan wajah dan product yang aku gunakan.. Murah tetapi mujarab.. :) Sebenarnya aku ni bukan la lawa sangat... muka biasa biasa seja.. bukanlah licin macam korang.. kalau pakai mekap tu, ada la lain sikit kan.. haha.. tapi, sebulan yang lalu aku diperkenalkan oleh kakak aku pasal Sabun Susu Beras ni..


memula aku tak nak la pakai sebab aku dah lama guna Garnier..


 Ni pun aku masih ada stok lg clenser dier lagi.. Tapi mak aku yang suruh try.. dia bg aku 1 potong kecil sabun tu, dia kata try utk beberapa hari dulu.. Sebab dia pun guna and dia rasa oke.. So, mau tak mau aku try.. anak mak la katakan..:)


siyes, masa aku pakai memang best sangat.. wangi giler bau dia.. aku rasa macam nak cuci muka setiap 5 minit.. hahaha.. memula aku terfikir, kalau beras, memang keringkan muka aku ni.. terutama bahagian hidung aku yang selalu kekeringan dan kekontangan ni.. tapi jangkaan aku melesit.. sabun ni sama sekali tidak mengeringkan kulit anda! siyes! aku rasa pasal dia campur susu jugak kan? tu yang tak mengeringkan kulit tu.. yang best korang rasa muka korang putih jer... hehehe.. bersih gitu..

So, aku dengan rela hati meninggalkan Garnier Light Clenser dan beralih ke Sabun Susu Beras ni.. harga pun murah.. aku beli satu dozen, ada 12 ketul.. skang aku pun dah bisnes sabun ni, tapi kat area kampung aku je la ... hehe.. kat saudara mara aku..

Pastu, aku tak tau macam mana aku boleh terserempak dengan Placenta Oil Vitamin E Softgel ni.. tak silap aku tertengok kat satu page di facebook la kot.. Aku tengok testimoni dia.. ramai yang berpuas hati.. tapi aku tak terus terus beli, aku tunggu 2-3 hari macam tuh aku skodeng lagi page tuh.. ha, memang sah.. makin ramai yang berpuas hati.. hehehe.. jadi aku pun niat dalam hati, takpe la buang duit RM20 untuk 10 biji.. free postage plak tuh.. so aku order 10 biji vitamin tu untuk percubaan..


Weh, benda ni bukan buat makan.. kang tak pasal pasal orang kampung kau makan free.. hahaha.. cara nak guna benda ni, korang potong ler kat hujung tu, pastu sapu kat muka.. kat dalam tuh ade gel.. memula aku ingat tak cukup untuk satu muka.. rupanya lebih la pulak.. last last aku tepek lebihannya kat jerawat batu aku.. haha.. Aku guna siang dan malam sebelum tidur, ikut syarat nakkk.. sebenarnya boleh pakai waktu malam jer, tapi untuk permulaan sebaiknya siang dan malam.. Yang paling penting, benda ni diluluskan dan halal.. :)

meh baca sikit
Produk dibuat dari Swiss Switzerland, diperakui HALAL, mendapat kelulusan KKM & selamat dipakai untuk semua jenis kulit.. :)

KEGUNAAN :-
# mempercepatkan penjanaan sel-sel kulit baru untuk menjadikan kulit lebih lembut
# menyerap kedalam kulit dengan begitu cepat dan memperbaiki tekstur kulit dengan lebih baik..
# mengurangkan kedutan2 halus di sekitar mata, mulut & dahi...
# mengurangkan stretch mark
# mengurangkan parut (jerawat/accident) lama & baru...
# meremajakan, mencerahkan, melembutkan & melembapkan kulit...
# memudarkan lingkaran hitam di mata...
# untuk wanita mengandung, adalah digalakkan menyapu dipermukaan perut untuk mengelakkan kesan strech mark :)
# menambah keserian wajah agar kelihatan lebih sihat dan berseri2..
Hanya sapu pada muka sebelum tidur malam. Kesannya selepas 3 hari sudah nampak.
1. White head dan black head akan keluar terasa seperti pasir keluar dari kulit muka.
2. Jerawat yang merah dan bengkak akan surut dan apabila dipicit akan keluar seperti nasi dan kulit muka tidak berdarah.
3. Kesan tompok hitam dimuka semakin pudar dan hilang.
4. Selepas 2 minggu mka kelihatan cerah dan gebu.

Memula aku guna benda ni nak temuntah pon ada, dorang kata bau dia wangi.. tapi menyengit pulak kat hidung aku nih.. takpe la, asal lawa.. haha.. eh? takde la, bukan aku tak besyukur sebagai ciptaan ALLAH.. tapi biasalah, aku perempuan nakkk.. Perempuan punya naluri nak cantik tu kan normal.. kalau perempuan yang tak nak cantik, itu PENGKID namanya.. kau ade? haha .. daripada aku dok cucuk sana sini, takpe la kan aku pakai gel? :)

Ni yang aku bangga sikit nak bagitau nih, kalau dedulu kan, pergi kedai runcit pun aku nak mekap.. atleast mesti tepek bb cream tuh.. sebab, kalau korang nak tau, aku pernah kena masalah jerawat yang teruk masa sekolah menengah dulu sampai mak aku bawak gi klinik.. sejak tuh, aku memang tak pernah tinggal mekap.. sebab banyak parut jerawat d muka.. aku tak yakin nak keluar tanpa mekap.. Kalau gambar tuh jangan harap la.. semua kena edit dulu bru letak kat blog atau facebook .. hahaha.. Eh? pecah rahsia.. =..=

tapi lepas aku guna benda tuh, weewit, dah natural beauty tu.. tak perlu semua tuh sebab now muka rasa lembut, bersih dan berseri.. ceh.. haha.. pastu jerawat aku pun dah tak timbul lagi.. kalau ada pun yg halus-halus yang boleh di kopek tu.. bukan jerawat berdarah tu.. skang kalau gi kedai runcit ke, rumah makcik aku ke, aku tepek powder johnson's baby jer.. kahkahkah..

 
johnson's baby cooling yang wangi, tony moly lip tint dan eyeliner gel by silky girl.. :)


 ini kenyataan tau.. aku tak tipu.. skang aku dah jarang mekap kecuali pergi majlis atau tempat ramai orang jer.. kalau setakat jenjalan cari makan kat pekan tu, memang aku pakai johnson's baby powder yang color hijau tu jer.. pastu calit lip tint ngan eyeliner gel sikit.. boleh dah jenjalan.. gambar? actually skang aku dah malas nak tepek gambar kat entri sebab.. entahlah.. mungkin sebab muka aku makin kembang kot? haha tapi utk membuktikan keberkesanan.. aku letak jugak..kang orang kutuk aku tau cakap jer.. haha.. oke, gambar ni takde edit2 bagi lawa macam selalu tu k.. kali ni original.. kalau gambar sebelum nih aku memang bagi hilang jerawat guna noise reduction tahap high.. tp kali ni takde eh.. 


oke tak? hihi.. ni selepas 1 minggu penggunaan hari tu..

Kalau korang berminat, korang cuba skodeng tempat aku beli benda benda nih.. Skang tempat aku beli sabun susu beras ni pun dah jual placenta oil tu.. ha, senang la kan..

Sabun Susu Beras dan Norefal Placenta Oil Softgel - TEKAN SINI

Hari tu, harga Sabun Susu Beras aku dapat rm35 termasuk postage.. tapi tak tau la masa tu harga promosi ke hape.. yang placenta oil tuh pulak kat page tu aku dapat harga RM20 per 10 biji termasuk postage tapi page lain.. baru baru ni aku ambil dari lain supplier lagi.. aku order kat cousin aku punya kawan.. RM1.90 sebiji.. tp itu dia nak clearance stock.. kot skang dah habis dah kot.. sebab aku ngan cousin aku borong habis..haha.. kang dah habis aku order balik kat page tuh..haha

Kalau kesan sampingan, setakat nih aku belum nampak la kat aku ada kesan kesan buruk.. Alhamdulillah.. harap takde la apa apa kesan yang tak diinginkan.. InsyaAllah..

Ok la, tu jer aku nak share hari ni.. siapa yang khatam habis entri aku ni, tahniah! hahaha.. aku jarang dah buat entri panjang macam esei STPM ni.. esei STPM pun aku tak buat macam ni.. haha..
Btw, kalau korang ada jual harga lebih murah.. korang inform la kat aku eh.. Sebab sedare kat kampung ni pun ramai yang tanya sabun susu beras tu.. esok lusa aku nak gi order lagi ni.. hehe.. atleast ada la jugak duit poket dari aku duk guling guling kat rumah ni kan.. Ok la, babai! :)

Memo: Jangan tenung gambar aku lama lama, HARAM! hahaha..:D #perasan jap.. :P#

credit photos: GOOGLE










❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

21 CP's Bestfriend(s):

MISS Z BERCELOTEH said...

nak try jglah sabun beras tu..
kalau Cp guna tak keringkan muka,ok la tu..sbb pernah gna sabun beras jnma lain kering dan pedih muka..

Cik Purple said...

@MISS Z BERCELOTEH: try la.. hehe.. setakat ni cp guna memang oke.. :) alhamdulillah.. alaa miss z beli jer 1 dozen, kalau rasa lebih jual kat sedara mara, bole balik modal.. mcm cp..hehe

MISS Z BERCELOTEH said...

@Cik Purple: miss z beli kat cp dulu la,,nak try..law ok baru bli bnyk..mcm?ok tak?huhuh

CikMai said...

mai plak cuma setia ngan garnier je...sbb yg len tak sesuai dgn mai ,hihik

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..bgus ni..

permata biru said...

saya tag sini..
kalau nak dapatkan harga yg lebih murah.sila email saya.

http://wwwpermatabiru2010.blogspot.com/2012/06/sbun-susu-beras.html

Mizzs Ninie said...

Budak 13 thn leh guna tk sabun n? Muka ninie mmg byk jerawat kecil T__T

sweety aulia kirana said...

comeii yeee

thebabydonut said...

@MISS Z BERCELOTEH

Saya da jual Sabun susu beras kalau mau murah leh order by DOZEN @ ber dozen dozen ! heheheh
saya berada di Bt. 18 Hulu langat @ Ampang dan sewaktu dgnnya. mana tau kot nak buat niaga leh cari makan sikit sikit.

leh msg saya 013-3895200 @ bbm pin : 21E5250F

encik miji

thebabydonut said...

kalau nak sabun susu beras ni leh hubungi saya di talian 013-3895200 @ bbm saya : pin 21E5250F

LOKASI @ AMPANG, BT 18 HULU LANGAT DAN SEWAKTU DENGANNYA.

TARMIZY

thebabydonut said...

HI TUMPANG IKLAN TUAN TANAH !

SAYA PENGEDAR SABUN SUSU BERAS, SPA SALT, SABUN CARROT DAN LAIN LAIN BARANG DARI SIAM. SEKIRANYA BERMINAT DAN MEMERLUKAN BARANGAN LAIN SAYA BOLEH URUSKAN.

BOLEH HUBUNGI SAYA encik miji di talian 0133895200 @ bbm pin 21E5250F
BLOG TAK SEMPAT UPDATE LAGI.

TERIMA KASIH

super blogger said...

Saya tengok sekarang banyak brand dan jenama sabun susu beras di pasaran.

ila qeyla said...

hurm cp, lau nk order ngn awk norefal placenta vitamin e softgel 2 bley x... tgk awk dpt mrah..

Sarang Health and Beauty House said...

hai semua dan cik purple, sy ada jual sabun susu beras ni, mmg jual murah je. kalau nak blh jemput dtg ke blog ok? tq! :)

waida asyraff said...

@Cik Purple
de tmpt yg jual rm27 per dozen

Aqhiedah Sabri said...

Awak. Awak beli kat ne? Bagus tak? :D

mawarliar said...

you,i pun dah berkenan dgn sabun susu beras tu...kulit muka mcm jalan tar x rata ni kembali pulih huhuu...btw,my sis yg tggal kat perlis dpt beli sabun tu dgn harga rm2 je seketul...beli kat padang besar...i loikeeeee ur blog babe..toinkkk

MARIANI BINTI BARJAH said...

0195062627 boleh sms sy untuk dapatkan harga borong untuk sabun susu beras. Borong terus dr thailand. Free postage

MARIANI BINTI BARJAH said...

0195062627 sabun susu beras borong dr thailand. Sms sj....free postage..

shayidatul akmariah said...

APA KATA SAYA JUAL SABUN SUSU BERAS TU RM 30 SATU BUNDLE TERMASUK POSTAGE... KLU BERMINAT BOLEHLA MSG 013-3195508-PN. AKMA. KLU RAJIN, JENGUK-JENGUKLA BLOG SAYA... rumpailaut-shay.blogspot.com

NANA said...

sy ade jual...tapi by dozen..free postage.kalau beli 5 dozen ke atas dpt 15% discount.sis beli ler byk2 then jual kt sedara mara..haha.
kalau nak msg sy di 0134246117

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...