Tutorial | Tukar Background Blog

Assalamualaikum dan salam sejahtera korang..

oke, hari ni tetiba mood nak buat tutorial tuk korang.. hehe.. ala, tutorial simple2 jer.. oke, sebenarnya ini salah satu alternative lain untuk korang tukar background blog.. tutorial nih di kreditkan kepada Mish Apple sebab cp ambil dari blog beliau..

1. Dashboard > Layout > Add Gadget > Html/javascript

2. Copy code nih dan letakkan dalam HTML/javascript


<style> body { background-image: url('TUKAR URL BACKGROUND KORANG KAT SINI');
background-attachment: fixed; background-repeat: repeat; } </style>>


3. Save dan Preview! Dah Siap! hihi.. :)

memo: ni ada beberapa freebies yang korang boleh gunakan.. TEKAN SINI



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

9 CP's Bestfriend(s):

are_lin@yu said...

bckground cp ctik..serius ayu suka;-)

Cik Purple said...

@are_lin@yu: thanks ayu.. :) hihi..

Eza Boom Boom said...

rajin biskita eh.. hihi..

nuyui a.k.a miss YUI said...

menarik ni!

Zahirah Jaffar said...

sye nk backgrounds ye..

cik kitty comel said...

sya x paham....waaaaa x jadi

annezoak :D said...

waa...dah test.. jadi.. sukaa! thanks.

Asma' Sah said...

Thanks :D

Eintan Nurfuzie said...

Jalan2 sni tgk tuto
Jom singgah blog : Nurfuzie.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...