Kisah Lucu 18sx | Curi Basikal


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

(Sabahan Version)

Seorang pemuda sedang menjalani kes perbicaraan di hadapan hakim atas tuduhan mencuri basikal seorang gadis.

Pemuda: Tidakkkk!! Saya tidak bersalah, mana ada saya yang curi tu basikal!

Hakim: Jangan kau mau menipu sana, tu sumandak (gadis) buat laporan kau yang curi basikal dia.

Pemuda: Tambirang dia itu, dia yang bagi saya free bah!

Hakim: Apa maksud kau?

Pemuda: Macam ini bah hakim, masa saya mau pulang dari sekolah tadi, ada tu gadis minta tolong saya kasi tap (bonceng) dia pakai basikal dia sendiri. Pastu on the way, kami limpas (lalu) la kawasan samak (semak). Dia minta saya berhenti sana, saya pun berhenti la. Terus dia buka baju sama seluar dia dan cakap, "ko bulih ambil 'barang' saya free of charge". Jadi saya fikir fikir, kalau saya ambil baju dia, baju perempuan pula, mana la saya bulih pakai, saya kan lelaki. Lepas tu mau ambil seluar dia pun macam tu juga. Seluar fit lagi mana saya mau pakai. Jadi saya buat keputusan ambil dia punya basikal, macam tu pun kira mencuri ka?

Hakim: ??? =,=

                *********************************************************

Sumber: Facebook

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

11 CP's Bestfriend(s):

Raisya Haris said...

Aeee, pandai dia! :D Nda mahu curi tu 'barang' mandak, dia curi tu basikal. hahahaha!

mieza said...

hahaha..
kelakar laaa.
ntah pape je..
tp seb bek gak dy amek basikal..

Yatie Awang said...

hahahah...eee..tak baik betul perempuan tu kan.....his his hissss....

Tiga hari dalam hidup

Cik BoBoiBoy said...

hahahhaha...kelakar la..macam2 hal...

Eza Boom Boom :) said...

pandai la lelaki tu pilih mana yang lebih baik :)

Zul Fattah said...

lol... haha

echaRierie said...

hahahaha..
punya pndai tue pemuda..
nda tergoda dia..hahahaha

Abg Stalker said...

hahahha..lurus cm dinding betul.prmpn tu suruh amik ehem2.kih3 ;P

yana lyana said...

kahkahkah..hampeh ok cerita ni.
pening tuan hakim..hehe :D

c genk bah ne said...

hahaha..soot..lului..

Apple Pearl said...

bungul..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...