Penaja Giveaway yang Penipu!


CONTEST TOP REFERRAL | KLIK SEGERA dan Dapatkan RM100 cash dengan mudah!

Memang senang nak menabur janji dan jugak senang mengambil kesempatan terhadap orang lain.. tanpa memikirkan kesan yang bakal ditanggung.. kalau tak mampu jangan mau jadi penaja.. buat susah orang jak! mula mula deal mau jadik penaja, 
siap di kasi backlink segala..
tapi last last ndak jugak tunaikan janji.. sampaikan pemenang masih menuntut hadiah dari cp.. 



kalau malas mau edit blog, jangan 
eksyen eksyen mau jadi penaja kunun.. bikin malu aku jak! 

aku bukan mintak kau jadik sponsor pun, ko yang tawarkan diri.. aku memang cari sponsor untuk giveaway tu.. 
tapi aku mau yang jujur dan boleh beri
kerjasama!

kenapa???? kau cuma mau dapatkan trafik seja kan? dapatkan ramai follower jak? weh,
 ndak halal setiap pendapatan yang ko dapat hasil dari giveaway aku tu..
mungkin ndak banyak.. tapi kau mesti ingat, aku suruh peserta peserta aku follow blog kau bha.. 
itu tetap sumbang trafik  jugak..

aku bukan apa, ikutkan hati, malas lagi mau cakap pasal ni.. 
malas mau kasi malu orang.. malas mau besarkan hal ni..
tapi kesian pemenang pemenang aku yang suda berharap mau kena editkan
blog..mungkin kalau seorang saja yang mengadu, oke la.. 
ini sampai dua orang.. aku harap jak benda ni suda settle tapi ko pula
buat hal..

aku mesej banyak kali di facebook tapi kau buat deeeeeeeeeeekkkk seja kan? 

siap unfriend lagi.. kau pikir aku ndak tau kau unfriend? piiii laaaa.. napa? kau mau larikan diri kan?
kira bagus suda aku cover nama kau tuuu.. ikutkan ati, mau jak aku satu dunia ni tau kau penipu!

actually, aku memang bole edit blog pemenang2 tu dan diamkan seja hal ni.. tapi aku ndak mau
kawan lain pun terkena oleh 'penaja' penipu ni..
..
ini peringatan la buat semua blogger.. cari penaja yang betul betul beri kerjasama.. 
jangan jadi macam cp ni.. terang terang tertipu..
harapan tinggal harapan.. suda 2 bulan berlalu, tapi pemenang masi tuntut edit blog dari cp..
 sedih gilak oo macam nih..
kalau la cp tau dulu, cp ndak mau cari penaja! penipu! kau ingat la, Allah tu Maha Adil..
memang la hari ni hari kau.. esok lusa belum tau lagi! kau tetap hutang
sama aku! semua trafik dan follower yang kau dapat dari aku, tidak pernah halalkan selagi kau tidak tunaikan janji!

sebelum tu, cp mintak maaf kepada semua pemenang yang mungkin belum di edit blog oleh 'penaja' penipu tu, cp terpaksa
gantikan korang hadiah yang lain..sebab siyes, cp takda masa mau editkan semua blog korang .. cp suda kerja sekarang. ada komitmen lain.. kalau dulu masa menganggur, bole la edit banyak blog..

so kepada pemenang yang belum dapat hadiah tu, email korang punya banner url dan link blog..
cp akan gantikan dengan backlink / iklan blog selama sebulan setengah mulai hari ini nih sehingga 31 januari 2012..
cp mintak maaf sangat sangat atas apa yang berlaku.. T_T semuanya di luar jangkaan.. STK

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

25 CP's Bestfriend(s):

fiQ'Ra said...

aduhai cp.. mmg ada jenis sponser yg ambil kesempatan mcm tu.. cp, bgtau jer siapa sponser tu? atleast kita semua boleh tolong cp.. kesian kot dekat pemenang tu ..

iqawangi said...

hmm ..dah byk kli terkena kot.. janji manis nak bg hadiah laa pe lah. bila daah tibe masa, Fb tadak .blog suma dah tadak.. myakitkan hati,huhuhu

tp yg kita perasa salu nya yg mgkir jnji ni , budak budak skola lg.. wallahualam

Jaa said...

ada jugak ek yg janji nk bg hadiah pastu cabut?

nurmujahidah said...

gtau je sape,, kalau tak ,, camne nak tau,, muja pun ade perancangan gak ni nak wat ga sebab follower dah cam menggalakkan,,, takut gak jadi camni :(

CCICute Design said...

huhuhu...nak sponsor..sponsor la bebetol...ni x..huhuhu..

SimplySeoul said...

emm mmg xguna pnya org. xpa cik purple im sure your winner faham.

Lulu Caldina said...

lain kali publish jer nama org tu, lagi best biar lain kali tak berani buat kan..

Eza Boom Boom :) said...

sedih bercampur geram ku arah penaja tu cp. wawawawa! jahat punya urang.. mungkir janji tu namanya. kesian cp. Eza mo tolong cp, p eza pun nda luan pandai edit belog urg.. huhu. yang simple saja buleh.. Inda apa la cp, sabar saja. hari ni harinya, esok lusa, dah ya dapat balasan baru ya tau tu karang. :(

Raisya Haris said...

Aloooo, kesiannya akak CP. Sabar ja lah kak~

mizzkechique said...

teruknya...ada jugak manusia mcm tu kn..



psst, sy pun pernah tertipu.. bkn dri penaja, tp penganjur sendiri.. dh mntak alamat semua, tp hadiah xdpt smpi skang.. dh berbulan jugak la.. tp nk buat mcm mn, mngkin dgn cara tu dia nk upkn trafik dia n ramaikan follower..

QASEHNYA RANIA said...

sabar je la cp.....cp gtau je la nama dia xlist kitorang tak tertipu lagi pas nih ... =)

CintaZulaikha said...

jangan jadik penaja kalau tak mampo..

Apple Pearl said...

Sabar ya CP..:)

nasha sanza said...

sampai hati..

Fara said...

x patut btul la sponser tu..amik ksempatan..sian CP..klu x reti edit blog x yah la nk jd sponser..boikot aje org itu...

Cik Purple Pinkypuff said...

@fiQ'Ra: cp tak sampai hati gak mas.. lagipun bebudak skola kan.. tapi geram, mmg cp sgt geram.. rasa nak nanges jer bila pemenang masi tuntut hadiah.. T_T

Cik Purple Pinkypuff said...

@iqawangi: betol tuh iqa.. penaja cp ni pun budak budak skola gak.. huhu.. memula cakap sanggup nak sponsor dua pemenang.. skang nih, 1 pemenang pun dia takde nak sponsor kan kan kan.. T_T

Cik Purple Pinkypuff said...

@Jaa: ada kak jaa.. dunia kan.. orang dah tak peduli sama da salah atautak, yg penting nak dpt target dier.. huhu

Cik Purple Pinkypuff said...

@nurmujahidah: memang rasa nak gitau.. tapi takpela, skang nih dah ada 2-3 sukarela yg nak tolong cp.. :) ckupla sekadar cp pesan kepada kwn2, berhati hati bila mencari sponsor..=)

Cik Purple Pinkypuff said...

@CCICute Design: huhu.. tu la.. cp pulak yg kena cari kan.. :'(

Cik Purple Pinkypuff said...

@SimplySeoul: ya, memang ndak guna tu sponsor.. hahaha.. ermm ntahla simply.. i hope so.. T_T

Cik Purple Pinkypuff said...

@Lulu Caldina: lain kali dah takde lagi sis.. cp tak mau dah cari sponsor2 nih.. cukuplah skali nih cp terkena..

Cik Purple Pinkypuff said...

@Eza Boom Boom :): thanks so much za sebab ko sudi kan tolong.. btw, ada jua suda sukarelawan yg mau tolong aku.. ;)

Cik Purple Pinkypuff said...

@Raisya Haris: tgh sabar la ni sayang.. ;)

Cik Purple Pinkypuff said...

@mizzkechique: thanks.. :) haa yg tu mizz jgn heran la.. tu cp dah byk kali kena.. cp anggap jer bkn rezeki cp.. :) tp yg kli nih mmg cp sgt sedih.. x sgka jadi camni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...