Akhirnya~~ Aku dah Pandai Edit Gambar macam nih! hahahaha!!! (ketawa bangga =_=)


Photobucket

hahahaha.. tajuk punya maen panjang.. hehehe..

oke oke.. sebenarnya lama suda bah cp mau buat gambar macam nih.. ramai yg cakap mesti guna photoshop baru boleh buat.. pastu cp mintak tutorial kat ASAMASIN pon dia guna photoshop.. dah tuh guna photoshop kan kena guna manual.. hehehe.. :P

oke oke, tak mau cakap byk.. korang nak tau gambar macam mana yg cp maksudkan? :)






oke,, ndak pham ka?? kalau kamu perasan.. pic nih black and white tp warna warna terang terutamanya MERAH ndak ter black and white sekali.. :)
lama suda cp mau buat pix macam nih.. tapi baru pandai dan FYI, guna photoscape seja taw! hehehe.. sgt mudah dan senang, tak perlu buat layer banyak banyak mcm di photoshop tuh.. !! :)

kalau ada yg request nih tutorial guna photoscape, baru cp buat.. kalau teda, kamu KLIK SINI jak la utk tutorial guna photoshop.. :) nih tutorial asal yg asamasin ajar cp.. :)

nota cumil : kalau cp buat tutorial, apa mau kasi nama sama pic yg di edit macam gini nih arr?? takkan mau letak tutorial gambar hitam putih yg merah dia tidak terhitam sekali..=_=' pelik.. haha.. :P






❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

12 CP's Bestfriend(s):

sergeant keroro said...

tak reti sangat edit gambar ni, hehe XD

[sutera kasih] said...

apa namanya ya..sy pon ndak tau hehe
letak jak edit gambar black & white timbulkan warna lain guna photoscape..ehh mcm panjang la pulak hehe

eusaida_eda said...

cp... lao gune fotoscae cm ne?? buat la.. buat la

My Name is Mar said...

Woooaaaaaaahhhhhhhh~~ Pandai guna photoscape..
Macam mana tuh?
Ho-ho-ho!

echaRierie said...

cayala daling..lawa..hihi

Etong said...

uihhhh. lawa daaaang! hehehe

Elih Japahar said...

comelnyaaaa...!!! suka suka suka...hehe

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

abg failed ble tang edit mengedit gmbr. ==' mmg x bole jd photographer.

Cik Purple Pinkypuff said...

@eusaida_eda:dear, nanti cp buat tutorial keh.. :)

khairul akmal azman said...

nnti kay nak try wat la..hehe

anismelon said...

anis xpnh pon try wat gnie..salu pkai potoscape nie..tp xkretip sngt..

Fredick Rian said...

Mcm mna nak buad aq x fhm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...