Tutorial | Photo Editing (Saturation Photo)


Contoh gambar:




Photobucket

cp hentam seja nama tutorial nih.. tak tau apa nama dia.. hehe.. kalau kamu perasan beberapa hari lalu cp ada cerita pasal gambar yg cp berjaya edit kan? KLIK SINI

so sekarang cp mau buat tutorial nih.. jadi kamu ready pen dan note book.. hehe. mungkin ada yg edit guna photoshop.. tp cp rasa guna photoscape lagi senang.. :) mungkin ramai jugak yg suda tau bha nih.. cp seja ketinggalan mau pandai buat.. haha.. :P kalau kamu pandai suda diam diam seja la k..haha

dah download, kamu trus klik pada EDITOR pastu pilih gambar yang kamu mau edit.

kemudian
klik BRIGHT, COLOR
klik utk tumbesaran gambar

pilih saturation curve

klik utk tumbesaran gambar

klik utk tumbesaran gambar

nanti akan kuar satu kotak kecik macam di atas.. jadi kamu adjust jak curve tuh sampai betul2 jadi mcm gambar cp nih.. :3


ceececeh.. saja mo kasi tingu kamu gambar profil cp.. haha.. :P

dah siap, bole la save! hehe.. senang kan?

nota cumil: kalau tak paham bole tanya cp.. :)

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

12 CP's Bestfriend(s):

ARC™ said...

igtkan guna photoshop...

CikHaniBhulat said...

nice tips..hani ada photoscape ni, tapi jarang kelebek..so xtahu function dia...thanks darl...

salam aidilfitri

[sutera kasih] said...

ohh adjust bhgian situ..thanks2 !! hehe

iMBobo said...

wow! mmg pro lah dapat edit gmbr mcm ni heehee...

Etong said...

baguslah cik ni..tak "luki" nak bg ilmu..hahahhaha nda aku pndai eh mengedit camiatu..kau seja yg handal..

ArulchelseA said...

wahh best2.. bagus bha... nnt aku mau hambur2 jugak lah.. kih kih

anismelon said...

nice nice..santik gitu..:)

ipa faiza~ said...

semat ah!

tabik2~

Zul Fattah said...

lol..kenapa aku tak tahu pun? haha..
nice tips.. boleh la aku buat.. haha

khairul akmal azman said...

tq.....ni nak try wat ni..

::NureeN:: said...

dh lama guna photoscape tp x ernah terjah cini.. bleh try ni

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/09/pemenang-ga-keychain-langkawi.html

єяαн (◕ ‿ ◕)✌ said...

alahai....thankz sis. yg santek lagi comel dan manis....kite baru tau...memang salu edit gmbr guna photoscape...p tak tahu pulak dapat buat macam tu.....alalallalalalal...........thankz sis....cayunk diaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...