korang nak baca tak entri aku pergi TEMUDUGA?

Photobucket

hahaha~~ sebenarnya ni cerita basi, siap dah tumbuh fungus lagi.. kekekekeke

sebenarnya rabu lalu cp pergi ke SOGT(Sabah Oil and Gas Terminal) Petronas Kimanis ada temuduga terbuka selama seminggu.. hehe



kalau korang ada baca entri genkcorner pasal dia jumpa artis korea, ha temuduga yg tu la jugak tapi sayangnya cp tak bekesempatan nak ditemuduga oleh 'oppa' korea.. hehehe

sayangnya cp memang takde mood nak hambek gamba masa tuh sebab sampai kat sana dalam pukul 10 pagi, kena beratur lak kat pondok guard tuk ambek borang, dah la cp bawa resume ngan gambar jer, takde bawak salinan sijil sijil dan salinan IC.. memang bengang gila la cp mase tuh..=_='
mase otw nak pergi ke ofis temuduga tuh kan, ade la abang abang general worker yg ucap selamat hari raya.. =_='
mungkin sebab baju kita orang baju raya kot.. hahaha~~ sengal!

oke, kita orang memang tak dpat masuk ke  pejabat samsung engineering tuh sebab orang sesak giler macam pergi haji jer.. =_='
jadi kita orang pun bediri di luar.. tak lama macam tuh ada dua orang lelaki tegur kita orang.. (bukan ngorat yer..)
sorang nama dia aminuddin tak silap, sorang lagi nama dia mahathir tp yang nih dok ngorat twin cp yg datang skali ngan pakwe dier.. selamba jer incik mahathir nih mintak no hp twin cp..=_=' sampai kekasih hati si twin nih merajuk.. haha

pastu dalam kul 11 baru ley masuk ofis tuh, terpaksa menyesakkan diri.. 
last last memang tak sempat la jugak.. sebab lunch time kul 12.. terpaksa datang balek kul 1..

dalam kul 2 setengah macam tuh nama twin cp pun di panggil.. jadi kita orang pun senang ati la sebab dah jenuh tunggu turn kan..

tapi! nama cp takde lak kena panggil~~ laaa.. ni hape kes nih.. cp tunggu sampai jam 3 pon takde.. last last cp pegi panggil salah sorang pekerja samsung tuh, cp gitau la kat dier yg nama cp takde padahal orang yang datang lambat dari cp dah masuk bilik interview..

last last dia tolong carikan borang cp.. hehe.
pastu cp dapat masuk dalam bilik tuh.. lagi ramai kawan kawan yg menunggu nak di interview.. =_+ pening cp tengok..
cp pun cari cari la orang korea yg macam genk cakap tapi ade nampak sorang jer.. dah lupa nama dia tapi english dia kan, memang pelat la.. nak kata broken english tak jugak.. tp dia memang tak pandai cakap melayu.
dia peramah.. kita orang siap berbual lagi.. dia kata dia baru datang malaysia 3 bulan 5 hari.. dia sangat sukakan malaysia walaupun cuaca malaysia panas sikit dari korea.. :) tapi malam ngan subuh memang seronok.. dia kata la..
tapi dia belum berkesempatan jalan jalan kat sabah terutama KK (kota kinabalu) sebab dia busy kerja..

haa.. tak lama dalam kul 3 setengah dapat la cp di interview.. tp pelik aww.. interviewee tuh orang melayu, dia takde la interview sangat.. cuma dia kata, kalau nak keja nih kena banyak sacrifice.. terutama masa. sebab keja nih kena pergi travel.. cp pun angguk angguk je la kan.. hehe. dia kata basic salary kalau petronas nih memang RM1000.. wah.. pastu kalau gi travel gi RM2000 setiap kali perjalanan.. $_$

pastu dia last last dia suruh cp buat kad hijau CIDB, dah ada kad tuh baru dia kasi borang kebenaran ibu bapa.. macam susah jer kan?? biasalah.. SOGT tuh kan masih dalam pembinaan, tu la kot kena ada macam macam tuh.. untuk tujuan keselamatan. haaa~~ tu la yg cp bz giler beberapa hari nih.. dah la kalau nak buat kad CIDB tuh kena gi kursus lagi.. so cp dah booking, 20 haribulan nih cp gi kursus..

ha tu je la.. korang doakan semoga cp dapat keja tu la yer.. korang mintak mak ayah korang, adik adik, kakak kakak, abang abang korang, pakcik makcik, datuk nenek.. doakan cp dapat kerja tuh.. sekali ngan twin cp la jugak.. :) supaya kita orang gi keja sesama.. hihi. ha dengan genk sekali.. hihi.. tp genk lain company la kan tu.. even satu site kat SOGT tapi lain bumbung ofis.. hahaha.. 

nota cumil: dah 6 bulan cp tanam anggur nih.. tak jugak letak harapan tinggi sebab beribu ribu orang yg pi temuduga tuh.. tapi perasaan nak dapat keja tu sangat sangat, memey ade arrr~~~ hehe












❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

11 CP's Bestfriend(s):

nur Muhammad said...

gd luck la cp yerr,,..

Cik Purple Pinkypuff said...

@nur Muhammad: thanks nur.. :)

N A T A S Y A ツ said...

Good Luck Kak ;)

maszull said...

salam...semoga cik purple berjaya dlm mendptkn pekerjaan tu yer...:)

Fatin Farhana Binti Ramli said...

good luck kak cp .. wish semua berjalan dengan lancar ..

Cik Purple Pinkypuff said...

@maszull: masyeh kak! :) akak mmg terbaek.. hihi

Cik Purple Pinkypuff said...

@N A T A S Y A ツ: thanks adek cp yg comel! :)

Cik Purple Pinkypuff said...

@Fatin Farhana Binti Ramli: thanks adek fatin! :)

Zul Fattah said...

ok..gud luck n do the best k..

p/s; aku pernah g temuduga honda.. mak aii.. x dapat kot.

Cik Purple Pinkypuff said...

@Zul Fattah: thanks zul.. hehehe.. doa jek smoga dapat keje tuh.. :)

SimplySeoul said...

Malam n subuh ja suka hahaha....funny. But yes, as a malaysian memang xselesa cuaca panas, apakan lagi dia yg dari negara 4 musim hehe.

All the best CP, may Allah grant your wish and fulfill your dreams.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...