Tutorial | Double Dash Hover Bila Cursor Menyentuh Link

Tadi cp dapt request kat shoutbox.. dia tanya camna nak wat dua garisan bila cursor menyentuh link..


tp adek ezatee nih tak tinggal link.. kalau tak cp boleh tinggalkan link tutorial dr Lyssa untuk dia..

so takpe, cp boleh buatkan tutorial.. bukan susah pon.. ^_^

1. Dashboard > Design > Edit HTML

2. Tekan CTRL + F serentak, pastu korang cari kod nih

a:hover
pastuh, korang copy kod dibawah dan paste kan di BAWAH kod yg korang dah cari tadi.. (kod diatas) 

border-top: 2px dashed #ff8fc1;

border-bottom: 2px dashed #ff8fc1;
warna biru kat atas tuh, korang boleh gantilkan ikut warna yang korang suka.. PILIH SINI

preview dulu, kalau takda masalah, boleh la korang save!  


kredit:  Lyssa

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

4 CP's Bestfriend(s):

Ezatee Sporting said...

Thanks Kak

Ezatee Sporting said...

Kak saya tk jumpa pon kod a:hover

Azreena Supina said...

saye tak jumpe code a:hover tuh . saye gune template denim..=(

Miss.Sya :) said...

Nk tnya knpa bnyk kod a:hover yg mna satu eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...