33 Soalan Untuk Saya | 11 Soalan dari 3 Blogger

Assalamualaikum.. Hahahaha..tajuk agak mengong sikit.. hehehe.. 
Sebenarnya sebelum nih pun cp dah penah d tag [klik sini], masa tuh soklan bahasa Inggeris.. cp bantai jak jawab.. hikhikhik

okeh, pastu, cp terus di tag bertubi tubi.. ceh.. 

11 perkara tentang saya? rujuk SINI

mula mula cp di tag oleh sis yui

soalannya seperti berikut:

1) Apa tujuan utama berblog?
Nak pemes, nak kumpul hadiah free.. haha
2) Sape yang mempengaruhi kome?
c genk.. 
3) Besh/tak berblog?
besh sangat sangat! sampai tak boleh nak berhenti! 
4) Pernah terima komen mak anon tak?
pernah, tp anon yg baek.. :)#mungkin dia takde blog, tu la guna anon.. =='
5) Follow blog orang kerana apa?
tengok la, klau rasa blog dia tu sedap mata memandang, owner baek hati, mesra..cp follow la.. :)
6) Antara follower kome yang rapat/suka?
hehehe.. sis yui, sis nadya, mas, iekagenk, etong, natasya, zul fattah
7) Kome suka entry camne?
entri pendek tapi lawak gilak smpai cp guling guling ketawa.. hahaha pastu cp suka gak kt
entri yang lebih ke arah dakwah, muhassabah diri.. buat cp tak leka dalam mengejar kepemasan.. :)
8) Entry panjang-panjang kome baca habis dak?
baca smpai habis, tp skip2 la.. cari isi penting.. hahaha
9) Komen entry tu selepas baca habis?  
Ya atau Tak 
entah, tengok isi entri tu la.. kalau best, YA.
ATAU

10) Komen entry ikut komen-komen sebelumnya? 
kadang kadang bila malas.. hahaha.. erm, Tak.
Ya atau Tak
11) Suka tak soalan-soalan ak??
suka! suka!, nak lagi? hehehehe.. :P


okeh, seterusnya soalan dari Cik Intan

Korang jenis yang peramah ke pendiam @ depend on situation..?
 depend on situation, tengok tempat la.. sesuai atau tak saya jadi peramah..hahaha.
Kereta impian korang (dream car)?
 dari saya umo 16tahun saya memang menggilai RAV 4, tapi baru baru nih saya tetiba nak Lexus LFA.. 
Kalau online suka buka web apa first sekali?
 nak tau? KLIK SINI! dan SINI sekali.. :)
Apa movie fav korang?
 banyak.. sangat banyak.. paling pebret dari form 5 sampai skang ermm 200pound beauty...
Kalau tengah marah dengan adik/abang/kakak/best friend selalunya korang akan buat apa?
 saya nangis sambil tutup muka dengan bantal busuk.. :') comel tak saya ? #blueekk!! sila muntah bertubi tubi..haha
Percutian idaman korang kat mana?
 Japan, Korea.. Paris pon nak pergi jugak.. erm Bandung skali.. :D
Kerja gila yang korang pernah buat?
 curik buah betik belakang skola.. hahaha.. naik space shot kat genting.. memang gila..sebab saya seorang peng'gayat' tehormat.. :/
Apa warna fav korang?
 pink pink ngan pink .. :) 
Lagu fav sekarang?
 Someone Like You -Adele, Jar Of Hearts - Christina Perri, 
Bila korang plan nak kahwin?
 4 tahun lagi? meawww~~ hahaa.. tu pun kalau dapat kapel ngan Amirul Hadi arr.. :D
Apa pendapat korang tentang blog ni (qisatulhayati)..?
 oke jer, cuma, kalau boleh, komen tuh kasi pop-up window, lg best! :)


done! :D

okeh, last one.. soalan dari nor fatihah.. :)


  • Nama manja korang sapa? (Meemink [sebut miming]  )
  • Umur berapa? ( 10 hari lagi mau 21 tahun )
  • Orang yang paling korang sayang. (Mama saya )
  • Hobi korang apa ? (sama macam awak.. :] #blogging ;)
  • Pada pendapat korang lagu apa yang best kat Malaysia ni ? (Satu Malaysia - Budak2 Lim Kok Wing )
  • Korang pernah ada kisah hitam yang menyedihkan? (ada, tapi tak boleh nak kongsi.. maaf.. :] )
  • Selama hidup korang , Hari apa yang paling istimewa untuk korang ? ( hari lahir.. :]  )
  • Status? (single and available hahaha.. :P  )
  • Korang rasa menarik ke blog aku ni ? kalau menarik bagilah sebab kenapa menarik ? jujur tau.  (menarik bha! cumil, pink lagi.. i like.. .. :] )
  • Kalau di beri peluang untuk jadi artis . Korang nak ? (mau, tapi pastikan saya kurus dulu.. hahaha.. :P  )
  • Apa benda yang korang terlalu takut? ( ketinggian, jambatan gantung 


  • dah siap jawab! :) hehehe.. Thanks sebab tag cp! :)

    cp dah buat game nih sebelum nih.. sila la tengok kat SINI k.. :)



    ❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

    10 CP's Bestfriend(s):

    nuyui a.k.a miss YUI said...

    hahah,bg soalan lg bru tau!! ngeh3..

    c genk bah ne said...

    muahahah...aku da ke tag tp inda tejawab huhuhu inda bekarih kn menjawab

    ^^eKaTiKaH^^ said...

    mak aii...banyaknye soalan... :D

    Abg Stalker said...

    bru 21 ke? :D muda lg..haha.xmo pgil cp lg pasni nk pgil meemink bole?cm comel lak nama tu.hee :D

    Cik Purple Pinkypuff said...

    @nuyui a.k.a miss YUI: hahaha. sila lah, sila bagi.. :P

    Cik Purple Pinkypuff said...

    @c genk bah ne: aku ani mengarih ngarihkan diri.. kesian jua urang udah mentag kan.. :)

    Cik Purple Pinkypuff said...

    @^^eKaTiKaH^^: mak aii tekejut mak nak.. kan? :P

    Cik Purple Pinkypuff said...

    @Abg Stalker: mana ada muda lagi.. malu la..hehehe.. erm bole, panggil la.. tu nama kat rumah ngan besfren2 jer panggil tuh.. :)

    Abg Stalker said...

    hahah..meemink!jwpn cp tu salah..ckit lg nk betul. :D ok tu je abg bole bgth,nk bgth full cannot.kih3

    intan said...

    Cik purple: thanx menjawab semua soalan2.. wah CP ni muda lagi yer.. =)

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...