Segmen Cik Purple | Lagu Tempatan Negeri yang Korang Layan!

DITUTUP HABIS

Photobucket

pesli, dapat idea segmen nih dari entri my BFF GENKCORNER:]

okeh..:) tak tau la ader yg nak join ke tak nih..test market jer.. hahaha

Tujuan Segmen:
 Membantu perkembangan Seni Muzik Negeri..
cececeh... hahaha
Selain tuh, nak jugak dengar lagu negeri korang kan..:] semangat 1 malaysia.!!
DITUTUP HABIS
Okeh, tak kesah nak letak lagu pe, yg penting lagu tuh memang lagu negeri atau daerah korang, maksudnya dinyanyikan dalam dialek negeri memasing k.. jangan nak ambek lagu bangladesh ker, timur leste ker, south africa ker.. tamau arrr.. HARAM! 
oye, kalau KL tuh ade lagu negeri ker? ade ke takde? ermmm bole amek lagu sekolah korang pun takpe..  hahaha.. pepandai korang la! :p 

cara cara senang jak:) korang boleh buat 2 cara..

1. Guna Youtube..:) 

cara mudah bagi yg belum tau:
haa.. klik jer symbol tuh then klik SEARCH FROM YOUTUBE

2. ataupun korang boleh letak tajuk dan lirik sahaja..:) nih kalau takde kat youtube la..

nak citer napa korang suka lagu tuh lagi best dan sangat dialu-alukan! tanak citer takpe..:]  Jangan lupa bagitau asal korang skali k! :)

contoh:
Asal gua Sabah. Lagu negeri yg gua layan 


Jimmy Palikat-tanak kampung

Sayang kinabalu

dan

paling mantap!

silik silik motomu - Ampal & clarice

 Adaa by Clarice..:)

haaa.. simple kan? kalau korang yang nyanyi lagi hebat! nak buat video clip pun takpe :p buat la sekreatif mungkin..hihi

Syarat-syarat:
1. Follow blog cp
DITUTUP HABIS
2. tajuk entri :) 
Segmen Cik Purple | Lagu Tempatan yang Gua Layan!


3. Copy Header cp dan linkkan ke entri ini :)

4. Tag seorang sahaja tp ramai pon bole.. tak kesah la..dari korang jer..:) 
tak buat pun hade ku kesah?? hahaha

5. letak link korang di entri nih yea..:)
DITUTUP HABIS
6. tolong cp bole? KOMEN ENTRI NIH (yg nih tak wajib..tak buat pun takpe..)

Okeh, sebagai penghargaan, nti CP akan list kan blog yg join utk tujuan promot dan 

Mereka yang Paling Kreatif 

1 orang akan dapat doodle percuma..:)
1 orang dapat banner percuma..:)
2 orang akan dapat watermark percuma..:)

dan mereka yang boleh tahan kreatif 
3 akan diletak kat bloglist VIP cp..hihi
dan 3 blog bertuah akan direview oleh cp..:)

Maknanya Ada 10 orang yang akan bertuah! :) apa lagi kretip2 la!hihi

sekiranya penyertaan kurang dr 10, dengan senang hati cp akan berikan hadiah tersebut kpd korang yg join!:]

penghargaan nih memang la cikai.. tp cp pasti dapat memeriahkan komuniti blog kita..:)

cp akan blogwalking beberapa hari selepas tarikh tutup iaitu:

tarikh tutup 01 August 2011 DITUTUP HABIS

p/s: amek masa seminggu sebab takut TM streamyx buat hal esok sampai 31 julai..
harap2 ade yg join..hihi..:p

DITUTUP HABIS

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

13 CP's Bestfriend(s):

N A T A S Y A ツ said...

alamak, susah nye kak !
hehe, saye tak tau ape ape lagu la :D

N A T A S Y A ツ said...

wah, blog nie mmg da cntik la ! :DD
trime kasih sbb singgah, sye da follow ;)

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Join jugak la.. Mcm best je.. :)
”::Segmen Cik Purple | Lagu Tempatan yang Gua Layan!::”

Kancil 8349 said...

wah bestnya...memang menarik....lagu popular sekarang Anak Kampung tu...hehehe...kancil dari sabah juga...

Kancil 8349 said...

kancil ikut

http://kancil8349.blogspot.com/2011/07/segmen-cik-purple-lagu-tempatan-negeri.html

Amy Syaquena said...

wow banyaknya step , mencabar gak nie pape pun kalaua da masa nanti nak join la, banyak masa lagi nie...

Abang Stalker said...

segmen?wah..mencabar :)

gud luck cp ;)

akoo pae said...

akoo x layan lgu tempatan ngeri
=p

AMMAR YASIR said...

Na na na na.... Ganu kite....

Cik Teddy said...

thanks cp jemput cik..cik tgh busy ckit dgn musim exam..ade mase cik join ok? InsyAllah..

Amirah Suhana said...

tanak kampung tu best!

Etong said...

lagu jimmy palikat paling manaaang!!

eintan nurfuzie said...

wa...x sempat join

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...