Tips Tingkatkan Follower : CP's Version

Photobucket

Hi korang! lama dah cp tak kuar entri siyes kan! asyik2 GA contest.. hihi.. bukan apa, kan dah dekat nak raya, kalau menang, save sikit bajet nak beli barang.. ahaks!

Okeh, sebenarnya cp tau cp nih masih NEWBIE lagi kan.. tp CP tetap nak kongsi tips utk tingkatkan follower nih ngan korang.. Actually nih cara cara yg Cp buat la tuk dapatkn follower..:)

mungkin ramai yg tak tau, cp nih pelik sikit, blogger berebut rebut nak naikkan trafik, cp berebut rebut nak ramai follower. Mungkin CP ada sikap "tamak" kot??? hahahaha~~

okeh, sebenarnya follower cp mula melonjak sejak 2 bulan lalu.. Alhamdulillah..

pekara pertama yg CP buat, WAJIB ikut SEGMEN BEN ASHAARI. Errrmm ade ke blogger yang tak kenal beliau? haa klu betol2 tak kenal, klik jer nama dier tuh..:)

Selain tuh, korang jugak kena merajinkan diri join SEGMEN blogger blogger lain.. tak kisah la segmen apa.. paling baek segmen BLOGLIST. Sebab apa kena join? okeh, memang dah jadi lumrah org yg buat segmen tuh, mereka akan berikan senarai peserta yg join, so secara tak langsung mereka dah pomot link blog korang kan??? haa kalau jumpe blogger yg rajin tuh, sume link dia serbu..:) so betambah la org yg jejak blog ko yer..

Kedua, rajin blogwalking.. haa klu nak memudahkan blogwalking korang, kenalah ade SHOUTBOX sebijik.. bukan mahal pun, free jer.. supaya bole blogger lain husha2 awk.. tp klu shoutbox, cp sajes jenama shoutmix la sebab once awk register, dah tak perlu nak ulang2 taip detail.. senang kan? :)

so setiap blogger yg tegur korang tuh, balas balik kunjungan dia.. tp buat la selagi mampu, jangan paksa diri sangat, kang juling mate tuh, cp tak tanggungjawab! hahahaha

okeh, seterusnya, bila dah ade follower 100 ++ tuh baru la korang berniat utk buat GA ker, segmen bloglist ker, segmen ape2 la.. pastu rajin2 lah promotkan segmen korang tuh supaya ada yg join.. alaa hidup blogger nih senang la, bila sorang buat, secara otomatik dia akan ramai.. kiranye mcm mesej berantai la yer..
Haaa..tp klu follower bru 3 org, toksah la berangan nak buat GA sebab klu follower ciput, nak buat GA, kompem buang masa dan tenaga.. memang ada la yg join tp tak menggalakkan..

Pastu, bila ada masa terluang, korang rajin2 la komen blog followers korang tuh.. bukan apa, tanda menghargai mereka la.. takkan dia dah follow, ko buat derr jek.. hanya cari populariti leteeewww..

dan yg terakhir, korang tawakal je la.. apa apa pun kena beserah ngan yg maha Esa.. 
*cececeh, dasyhat sgt ke nak cari follower nih..

Sekian! jangan lupa BANTU GADIS MISKIN nih.. KLIK SINI yer..:) 





❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

8 CP's Bestfriend(s):

khairul akmal azman said...

heheheheheh...
nti nk join bloglist ben ashaari la..

Cik Purple Pinkypuff said...

@khairul akmal azman: hahaha~~ insyAllah kalau ade rezeki..:p

deqlis said...

Jom join GA Deqlis.. Timaceh

syerz eyryn said...

tips yg sngt bgune !
hehe :)

Amy Syaquena said...

lame dah x join segmen dari blog abg ben

Wani said...

saya komen dan follow blog ni :)
haha

ayanuts said...

waahhh info yg sgt berguna :)

muz said...

betul2..aiman sokong...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...