Tutorial | Buat Tulisan Warna Warni Di Facebook


nampak tak ade tulisan yg bewarna warni..?actually tulisan tulisan tuh kelip kelip tau! :)

utk lihat lebih jelas, klik gmbr oke..

mungkin ramai yg dah tau kot bende nih?

tp cp tetap nak share gak.. so credit to zero fanpage la yer..:)

cara2nya senag jer..

step 1:


step 2:
copy kod di bawah

 javascript:i=0;c=["red","green​","blue","yellow","magenta","o​range"," pink","violet","black"]; a=document.links;setInterval('​i++;a[i % document.links.length].style.c​olor=c[i % c.length]',1);void(0); alert("-=[warna warni]=-") 
step 3:
paste kan ke ADDRESS Bar (sila rujuk gambar)

Pastu akan ada 1 kotak tulis warna warni..

korang tekan jer OK yer? :)

klau jadik jgm lupa gitau cp aww! :)

tu jer.. kalau tak nak bole refresh balek page tuh.. setiap kali refresh dia akan jadi sedia kala..:)

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

14 CP's Bestfriend(s):

Mohd Izzar said...

x jadi la..hurm

♛I'm Eqa♛ said...

ta jadi la akk ):

ArulchelseA said...

tak jadi pun ...semua dah ikut dah..

ArulchelseA said...

dah jadi dah..tp kejap je..pas log out tk de dah..tq

iMBobo said...

org lainboleh nmpk x warna warni tu?

Cik Purple Pinkypuff said...

@Mohd Izzar: fanpage tuh wajib like.. kalo tak kompem tak jadi..:]

Cik Purple Pinkypuff said...

@♛I'm Eqa♛: ta jadik ek? ermm cuba buat ikut step dlu..jgn missed 1 step pn yer..:)klu tak bleh, tnye cp lg..

Cik Purple Pinkypuff said...

korang! rasanye bende nih ade hal kot? cp buat pun tajadik la pulak..=='

eika said...

hahhahaha...jadi tapi der kaler biru gan hitam jer...cam sama jer

Suhazli said...

hehe..tu la cp..da like pon xjadi gak..yang jadi tulisan biru je..

Cik Purple Pinkypuff said...

@eika: alamak.. tu mknanya tak jadi la jugak..hahaha

Cik Purple Pinkypuff said...

@Suhazli: ermm nti cp tnye kat admin dier la k?:)

Orang Kampung said...

thanks tuan blog.. hihi.

sorry sebab ada yg x jdi buat tu..
aku pun pelik gak, aku pun try copy code ni (kat blog ni) pun x boleh jugak.. copy kat wall fb pun xjdi (contoh aku post code tu kt wall, then org copy)..

skrg ni, yg jadi kalau copy melalui chat fb.. contohnya aku send code melalui chat.. tu jdi..

lagi 1 code yg duk kat note fb.. jadi, yg mna x leh.. buka la note ni.. http://www.facebook.com/notes/aku-mizi/cara-buat-tulisan-warna-warni-di-facebook/258916124125997

sorry sbb masalah ini..
apa2 pun terima kasih byk2 sbb promot page tu.

sbnarnya, xyah like pun xpa.. tu page hnya utk tulisan biru.. tulisan warna warni tu utk perkongsian brsma.. hihihi..

btw, nice blog..

ain Shaheada said...

kalau nak tulisan warna-warni kat comment..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...