Katanya Tak Perlulah Nak Mengutuk Blog Orang Lain, Tapi Dia pun Mengutuk Jugak, Boleh Ke Macam Tuh?



Photobucket

ha hambek kau! tak pernah pernah aku buat tajuk panjang macam tuh.. 
bukan apa, aku agak geram kepada si dia yang merasa diri dia hebak, nasihat segala macam, tapi last last, dia buat jugak benda tuh.. haktuih!

Semalam lu kata, tak payah la nak mengutuk blog orang sangat, takde faedah.. lantak dia la nak ade blog macam mana.. ade ku kesah?

habis tuh, yang entri ko sekarang tengah gaul rapi dok cakap blog orang macam macam tuh ape hal??
puii!

***************************

gulp..

tekojut tak ekaw jang? haaa.. kat atas tuh cuma dialog kasi panas seja.. bukan betul betul.. hahahahaha.. gilak ka cp mau cakap begitu, mau kena sangkut atas tiang letrik.. gilak gilak..

cp cuma mau sedarkan orang yang jenis di atas tuh.. kalau dah tau nak kutuk orang hari nih, lain kali sebelum cakap, lu pikir dulu leklok.. 

cp tau, ada blog yang pernah kena kutuk kan? dorang kata blog kite huduh, berat, entri tak bernas la, blog terlalu personal la, kiri kanan muka kekeasih la... haaa.. 
kome jangan peduli sangat la.. 

korang teruskan jer apa yg korang dah buat.. tuh blog korang, lantak korang la..

*****

hari nih cp cakap macam tuh ngan korang kan? kunun jadik superman back up korang.. last last esok lusa, cp dok mengutuk pulak satu blog nih memacam.. padahal hari nih, entri macam superhero.. aik? cakap tak serupa bikin.. korang mesti SENGAL ngan cp kan? haaaa.. 

tu la yg cp maksudkan.. jangan terlampau berlagak yer kawan kawan.. jangan jugak terlalu merendah diri sampai orang pijak kepala.. kita nih hidup satu komuniti.. 
jaga la hati kawan kawan lain..

jangan cakap tak serupa bikin..



Wahai orang beriman jangan kau melarang apa yang engkau kerjakan,sungguh besar kemurkaan Allah pada engkau!

dulu salu kata jangan kutuk blog orang, tapi hari nih kutuk blog orang pulak..

mintak dijauhkan la perangai nih dari kita semua ya.. :) Amin..



harap entri nih tak mengguris hati sesiapa sebab cp tak tujukan kepada sesiapa, sekadar berkongsi rasa.. :)

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

20 CP's Bestfriend(s):

Abg Stalker said...

sbb tu la abg ckp..ske hati kita la nk tulis apa pun asal x godak cte dlm kain org kn.klu cte secara umum xpe,s long s x mention spe2 smpai org tu tahu 'si anu' tu adalah dia. ;) peace cp!

Cik Rose Cute said...

Hish! tak elok cam tue...blog masing2...suka hati depa la..nak letak pa pun..hihihi...Ada akak kisah!!! janji entry best..dah la...Bikin Panas jer Cp nie...Nasib baik hujan...sejuk sikit...

IEQAH said...

sabaq sabaq :)

SoLy SoLicious said...

nak berlagak pun kena agak2 r..bukan selalu kte kat atas..bile mase2 kite boleh di bwh

Zul Fattah said...

haha.. tajuk memang terbaik r..
ko memang sengal pun...
hehe..
relex sudah .. lantak diaorg r nk buat pe..asalkan dia bahagia..
bukan dapat anugerahpun jg pengutuk terbaik..

ღ nurrul ღ said...

betul2... nurrul setuju... siapa mereka nk kata gtuh.. blog kita suke aty lah nk kata/buat apa :)

emy|farid said...

blog sy ada muka encik tunang, lantak sy lah kan, hehe

fiQ'Ra said...

selalu nmpk blog yg suka komen blog org lebih lebih.. semua org tak perfect.. tak baik kan.. tapi yelah, kena start sikit sikit..mana ada yg terus jadi pandai.. harap blogger2 yg mcm tu d minta sedar ;) sebab dia pun tak sempurna~

c genk bah ne said...

Yes!!!like ur entri hehehe ^^

Cik Purple Pinkypuff said...

@Abg Stalker: hehehe.. a'ah.. :D betul betul betul.. ;)

Cik Purple Pinkypuff said...

@Cik Rose Cute: hahaha.. tu la kak.. :) saspen tak? boleh jadik wartawan melodi tak? hahaha:P #mood prasan=..='#

Cik Purple Pinkypuff said...

@IEQAH: cp cool je dear.. :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@SoLy SoLicious: ha, stuju.. memang terbaik la.. bkn slamanya kta kat atas kan? :)

Cik Purple Pinkypuff said...

@Zul Fattah: aku rilek la nih zul.. sanggup ko ckp aku sengal zul..hahaha..
p/s: weh, pehal blog ko takleh buka.. remove bagai.. ko majuk eh? #harap2 c zul baca komen aku nih..#

Cik Purple Pinkypuff said...

@ღ nurrul ღ: tu la.. mcm abg stalker ckp ar.. jangan sampai nak jaga tepi kain org suda.. tp takpe la, asalkan mereka bahagia.. kesian la kat kite yg kena kutuk nih kan? T_T

Cik Purple Pinkypuff said...

@emy|farid: lantak la emy.. tak kesah.. future hasben emy, bkn org lain kan? hehe

Cik Purple Pinkypuff said...

@fiQ'Ra: tu la mas.. ada jugak yg hipokrit.. hari nih dia marah org kutuk mengutuk.. esok lusa dia pulak gi kutuk orang lain.. ada patut ka? hehehe

Cik Purple Pinkypuff said...

@c genk bah ne: tenkiu my fren.. mmuahh.. mmmwahh.. hahaha.. #gedix yg melanda diriku.. -.-' #

salwaismail said...

muehehe. nak tegur pun berpada-padalah kan. :)

Selendang Merah said...

Salam cik puple...tajuk memang panas terkejut beruk sm td..hehe

Cip puple sM berminat nak bertukar feed blog ngn cik puple lau sudi nnti bagi taw Sm yew..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...