Tutorial | Letak Cute Icon dan Gambar Sendiri Dalam ShoutBox



Photobucket
okeh.. mungkin ramai yang dah tahu cara nih.. tapi kepada newbie newbie yang belum tahu tuh.. bah, sediakan kamu punya otak.. hahaha.. =_='

okeh, dulu dulu ada yang tanya macam mana cp kasi masuk gmbar dalam shoutbox..



tapi cp memang tiada masa mau buat tutorial.. #alasan.. padahal dia malas tuuu..

jadi hari nih, boring boring.. cp akan buat la tutorial yg simple mimple nih.. :)

mula mula kamu pigi www.shoutmix.com

log in kamu punya account okeh..

lepas tuh


tekan SMILEY..

kuar macam gambar kat bawah nih..


okeh.. utk letakkan GAMBAR korang, mula mula.. korang cuma perlu resize gambar korang guna PHOTOSCAPE.. :) gunakan la 40x40 ker.. ikut size yg korang nak la.. tapi jgn besar betul.. gedebak muka ko ampai ampai d shoutbox.. hahaha

pastu upload kat photobucket, ataupun kat mana mana la, kat kotak new post korang pon boleh.. :) dah upload, click right click ambek image URL dier dan letak kat kotak LINK tuh.. macam kat atas nih.. :)

senang kan? 

haaa.. untuk dapatkan gambar gambar comel pulak, korang boleh tengok kat SINI

cara nak ambek link, macam gambar di bawah ne..


korang copy jer direct link dier and paste kat step no 2 tuh.. :)

haaa.. pastu korang dah pilih semua.. jangan lupa save setting.. :)

pastu belum abis lagi.. korang kena copy balek kod shot box tuh.. caranya..


nampak tak kotak biru di atas?? ambil kot tuh.. dan gantikan semula dengan kod HTML korang sebelum nih.. :) tu jer.. dah siap! :)

hehehe.. kalau tak paham sila tanya.. kalau tak jadi, sila inform.. cp cuba tolong korang.. :)

THANKS for READING! >,<



❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

2 CP's Bestfriend(s):

fiQ'Ra said...

hehe, tq cp for da tuto... terbaek lah :)

Yana Aina said...

mcmane ek klu terlupa id nk login .. heheh try error jgk ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...