TUTORIAL: DOWNLOAD KOREA FONTS (HANGUL)


Photobucket

hehehehe.. hari nih mintak puji sikit.. mau membuat tutorial kunu si cp nih.. :)
cp tau, ramai adek adek blogger yg tengah deman + angau korea kan skang?
haaaa.. lagi best kalau lappy kamurang di serikan lagi dengan fonts korea yg comel tuh..:)

so cara- caranya senang jak.. hanya dengan satu klik.. :) tekan

DOWNLOAD FONTS

dah download? oke bagus..

korang pergi cari file tuh..kemudian tekan right click
then tekan EXTRACT FILE macam kat dalam gambar nih


lepas tuh, nanti ada satu folder muncul lepas extract.. korang bukak folder tuh..
then korang tekan nama nama fonts yg ada kat situ..:) nak install semua sekaligus pon bole gak..:) korang SELECT ALL jer pastu tekan right click kemudian cari INSTALL..:)
tu jek..senang kan? :)

tapi pastikan lappy korang support korea language lar.. hangul tuh.. so kalau misalnya tak dapat ataupun fonts dia tak jadi.. nampak berbeza.. korang cuba buat macam step nih..

1. Download it
2. Extract files
3. Go to Control Panel
4. Click Fonts
5. Copy the fonts U've been extract. Then paste at there (Fonts)
6. Check Ur MS Word. Is it work ? If it isnt work, check Ur Computer / Laptop whether or not support Hangul fonts. If not, make it support, click here : http://www.learnkoreanlanguage.com/pre-installed.html
Selamat Mendownload!! :D

nota: kalau tak jadi jugak, memang lappy korang tak bole support letew.. :) tp kalau misalnya korang tak paham ley tanya cp oke..:)

credit: HERE
 






❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

6 CP's Bestfriend(s):

Miss Nadya said...

nama nad dalam korea hangul..erk...huhu..

SyUhAdA said...

wahh..bes nie..nak try letak jgk laa..

nuyui a.k.a miss YUI said...

lppy yui ni ada ke cmtu>?aishh..

echaRierie said...

wahh..lm nda jalan2 cni..hehe..rindu plak..

uina..tutorial korea2 bha dia..haha

arnissa said...

yeay.. da jadi pon..cantik sangat.. time kacih daun keladi yerrr cik purple.. laen kali wt tutorial lagi. heheee, ngee~~

Sufinah Yussof (SY) said...

barang bagus. mesti try ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...