CIRI-CIRI LELAKI SEBEGINI, MINTAK DIJAUHKAN~~~


Photobucket

Lalalalala.. kenyang walaupun tak ehemmm teeeetttt... oke, orang orang sabah suma suda pi terawih ka?? jangan ponteng.. siap kamu nanti ndak bulih beraya.. haha

oke oke, cukup.. Sebenarnya dah lama teringin nak buat entri pasal lelaki.. Yela, cp nih SINGLE MINGGEL (bak sini no tepon..haha) 
Sebelum cp mula senaraikan ciri ciri LELAKI yang cp tak bekenan, cp nak mintak maaf la dulu yer.. bukan nak demand, cp tau jodoh di tangan tuhan.. tapi, cp manusia, tetap tak terlepas nak ada taste sendiri.. hukhukhuk~~~

oke, ciri yg mendapat tempat pertama dalam SENARAI perangai dan ciri ciri lelaki yg saya ANTI
  1. ANAK DERHAKA - gua paling benci kepada spesis nih.. dia kalau awek mintak beli topup, laju jer gi kedai, tapi kalau mak suh dia beli santan buat kuih kegemaran dia, HAREM dia nak pegi!
  2. PANDANG REMEH SOAL AGAMA - " jom pi clubing aramaitti, sambil layan TAPAI sama montoku.. "=_+ .. ada ka tapai kalau dalam club?=_='
  3. SUKA CAKAP BESAR - "i ade rumah banglo 17 tengkat, ade LAMBORGHINI mcm YUSRY, ade BUGGATI sebijik, ade motor DUCATI wane pink.. =_=', ade shopping complex kat indonesia, pakistan dan vietnam.. " padahal, kereta KANCIL pun bapak punya.. sengal! 
  4. PISAU CUKUR - "i tak penah pakai kasut SUPRA macam BIEBER, u beli tuk i yer sayang?? i tak ada lagi baju warna pink, nanti i besday u tolong beli eh sayang?? .. jom makan kat KENNY ROGERS, tapi u belanje eh.. sayang youuu..~~" ooo.. sayang eh..?? bila mintak macam macam baru panggil sayang. habes kau tau mintak je lah??? aku yg bayar??!! what the !@#$%^&*???
  5. GILA SEKS - boyfie kata kpd gelpren = "bila i tengok mata u, i ingat bilik tidur, bila i tengok hidung u, i ingat tandas, bila i tengok bibir u i ingat katil.. bila la i nak dapt tuuuu sayang..(sambil sengih)" HELLO??? ko ingat aku nih rumah sewa murah??? gua nih banglo, takde sewa sewa, lu kalau nak, lu bawak duit, jumpa bapak gua.. jangan nak main mintaaaaakkk jer!!
  6. TIADA RASA TANGGUNGJAWAB- isteri ="bang, susu anak kita bha si MARIAH CAREY tu mau habis suda.." suami- "jadik??? kenapa mau kasi tau aku??aku bukan boleh perah buat susu??pigi la bha kedai!..!@#$%^&("..perghhhh buat anak tau, tanggungjawab tak nak!!
  7. TIADA BELAS KESIHAN - perempuan= "eeee... kesian bha tu nenek, jalan seorang seorang.." lelaki = "bha jadik? kau mau kasi kawan tu nenek?? pigi la ko jalan kaki sama dia sana.." kalau itu nenek kau? apa kau rasa??
  8. HIPOKRIT - "abang selalu tolong mak kat dapur, tolong ayah kat kebun, tolong adek buat kerja sekolah, tolong akak jaga anak anak buah abang.. i memang macam tuh kat rumah sayang.." padahal, tidoooooor seja dia dirumah, masuk dapur pun tiga kali saja, sarapan, lunch sama dinner..=_='
  9. MALAS - suruh cuci tandas tak mau, suruh sapu rumah, tak pandai, suruh basuh kain penat, oke takpe, tapi cuci pinggan sendiri lepas makai pun tak sanggup?? bagus kau terjun banguna la bhaiii~~ gua ANTI lu habis habisan!!
  10. TIADA SIFAT HORMAT - jadi lelaki kena tau hormat orang, tak peramah pun takpe, janji kau hormat orang.. Paling penting kau kena hormat kepada keluarga, orang tua, sanak saudara, dan PEREMPUAN.. 
  11. TIDAK JUJUR - tak jujur sama diri sendiri dan orang lain a.k.a PENIPU
  12. PLAYBOY- tak payah cakap, semua perempuan anti lelaki nih..
okeh.. cukup! dah oke dah nih.. kang banyak banyak kena bom cp oleh blogger blogger kacak Malaysia.. haha.. :P Korang girl yg lain macam mana?? takkan korang takde lelaki yg korang tak bekenan?

nota lutut: gua terlalu demand ka? patut la gua masih single sampai sekarang.. T_T

❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

9 CP's Bestfriend(s):

c genk bah ne said...

alhamdulillah..dia tiada dlama senarai di atas..walaupun kdg2 myakitkan hati hahaha..

Cik Baju Kurung said...

yes . cbk pun benci lelaki spesies cam nie !

pha is said...

mgkin point no 9 tu yg bnyak ada kat lelaki kot.... hehehe (mode terasa)

Cik Purple Pinkypuff said...

@c genk bah ne:sukur la nak kalau begitu..hihi

Cik Purple Pinkypuff said...

@Cik Baju Kurung: hihi.. yeke?? gimme five la! :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@pha is: hihihi.. terase ke bang?? sori la.. tp dah mmg hakikat..kan kan kan..:D

mr.dinie said...

ouh..mkan tapai dalam club..hahah

ArulchelseA said...

semua org tk suka org jenis mcm tu..kih kih kih

aimi adilah said...

harap2 xdpt laki cm ni... :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...