hoi! suka hati jer nak hina Amirul Hadi dan Safee Sali!

Photobucket

“2 monkeys in the pitch!”,Bicycle kick konon!!!!!BOOOOOOOO.


monyet safee sali Isteri Kapten Singapura Hina Safee Sali Dan Amirulhadi Monyet!
credit: http://2dayblogger.com/blog/2011/08/03/isteri-kapten-singapura-hina-safee-sali-dan-amirulhadi-monyet/

 
Penyerang sensasi negara, Safee Sali bernada kecewa apabila tampil menuntut agar Hidayah Shahril – isteri kepada ketua pasukan skuad Singapura, Shahril Ishak membuat permohonan maaf secara gara-gara membuat kenyataan berbaur penghinaan kepadanya dan rakan sepasukan, Amirulhadi Zainal selepas perlawanan antara Malaysia dan Singapura di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada 28 Julai lalu.
Hidayah menerusi laman Twitter peribadinya, menggelar Safee dan Amirul tidak ubah seperti monyet kerana percubaan melakukan tendangan lipat serentak pada perlawanan berkenaan.
“Saya cukup tersinggung dengan kata-kata isteri Shahril, apa lagi suaminya adalah antara sahabat saya yang turut beraksi di liga Indonesia. Malah Shahril juga meminta jersi saya selepas perlawanan tempoh hari sebagai tanda persahabatan kami, tetapi kenyataan isterinya amat menyinggung perasaan saya.”
“Kami memandang serius perkara ini kerana ia menyentuh keperibadian seorang pemain profesional negara,” kata Safee dalam satu kenyataan kepada media.
“Buat masa sekarang, kami belum memikirkan untuk sebarang tindakan undang-undang, tetapi cukup sekadar dia memohon maaf dan menyatakan kekesalannya kerana mengeluarkan kenyataan sedemikian serta berjanji untuk tidak mengulanginya pada masa depan.
Menurut Safee, memandangkan pasukan Singapura akan lebih kerap ke Malaysia musim depan, begitu juga sebaliknya, dia mahu isu ini diselesaikan segera supaya tidak timbul suasana tidak diingini apabila pemain terbabit kembali ke sini.
Sifat seteru antara Singapura dan Malaysia tidak pernah putus-putus dan terkini adalah selepas perlawanan pusingan kedua kelayakan Piala Dunia 2014 zon Asia. Dalam perlawanan pertama Malaysia tewas 3-5 dan seri 1-1 dalam timbal balik di Bukit Jalil.
************************************************************************************

Panas panas panas.. hanya itu yang berlegar di kepala cp sekarang.. cp dapat tau berita nih dari Blog Isteri Encek Bard ketika cp membaca entri beliau tentang isu panas terkini Blog MTT diserang Cik Anon.. jadi cp search2 kat google dan jumpa artikel di atas.. 

yang cp terkejut dan terkilan nih, isteri kepada kapten skuad singapura dah hina Amirul hadi kesayangan gua..
menyirap la cp baca beberapa entri tadi..

FYI cp bukan jenis yg suka buat entri panas macam ke hape kat blog, dah nama pun personal blog kan.. buat hape nak tulis kisah org lain.. kisah diri sendiri suda.. cp bukan gila trafik oke.. hahaha,
tapi ini dah melibatkan Amirul Hadi Zainal..

walaupun Malaysia kalah, tapi Malaysia kalah dengan bermaruah.. Bukan pakai pemain import, saya ulangi BUKAN PAKAI PEMAIN IMPORT.. setakat nak booo boo kat twitter, cakap memacam.. ngat dah hebat sangat??? setakat lakonan pengsan pengsan team anda itu anda suda berbangga?? tolong la.. ==' macam bebudak maen doktor2 seja la!

helo? helo?? dengar tak?? bace tak??? kau isteri kapten sekalipun, toksah nak eksyen eksyen hina Amirul hadi ngan safee sali sebagai MONYET, haaa kang aku hina laki ko.. nangis air mata darah ko sana!
Aku kalau bab bab hina Malaysia nih, aku paling anti.. inikan pulak ko hina Amirul Hadi?? 
apa masalah ko sebenarnya?? ade safee ngan Amirul hadi kacau ko?? 

sengal!! =='

cp harap masalah nih selepas cepat.. hari baik bulan baik pun nak buat jahat.. 

Kalau boleh safee ngan Amirul saman jer minah nih! tak kuase nak kasi muka kat org macam nih.



p/s: kalau peminat Safee ngan Amirul hadi "boooo" kapten singapore tuh, rasenya isteri dia buat hape ek?
 tapi kan tapi kan.. dorang buat double bicycle kick tuh mmg mantap kan?? sat tuh yg cp jatuh cinta kat Amirul tuh..hihihi





❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

14 CP's Bestfriend(s):

c genk bah ne said...

gua da kc link d fb ko tu artikel..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hish..mcm2 ar depa nie..

Etong said...

c pepel, emo! haha

sergeant keroro said...

hehe, memang stylo kot double bicycle kick. bukan senang nak same :p

iMBobo said...

pergh geramnyeee...

Cik Purple Pinkypuff said...

@c genk bah ne: oke2..:D nt say skod2 oke..:D

Cik Purple Pinkypuff said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid:tu lah sis.. geram ngan org yg mcm nih..

Cik Purple Pinkypuff said...

@Etong: hahahaha.. bukan setakat emo, mengamuk suda nih,,:P

Cik Purple Pinkypuff said...

@sergeant keroro: yup2 .. hehhehe.. klu cp ngan keroro bwat rasa2 bole tak??muahahaha:p

Cik Purple Pinkypuff said...

@iMBobo: a'ah.. x patut dia bt mcm tuh kan..

ArulchelseA said...

diaorg jeles tu..kih kih kih

MAMA CACA said...

nama hidayah tp mulut cam tuttttt!..ni first time mama caca marah tau..

Cik Purple Pinkypuff said...

@ArulchelseA: tu la.. ! kin panas nih..=='

Cik Purple Pinkypuff said...

@MAMA CACA: sabar mama.. pose tak pose nih??? hehehe.. cp pon marah gak..!:3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...