TIPS | dapatkan doodle dengan mudah mengikut kreativiti SENDIRI


Photobucket

hai korang! perasan tak beberapa hari nih cp ade doodle yg cantek sket??? mgkn ramai yg sangka cp cilok dari mana mana kan?? ce search kat google, harem takde! hahaha

oke.. cp tak cilok sbenarnya.. tp cp tak katakan yg cp lukis sendiri.. tp doodle tuh mmg totally idea n kreativiti cp sendiri.

korang nak tau mcm mana cp buat?

oke..

cp guna 




korang tau tak ape bende nih? haaa ni lah game kat fb.. cp dah main since tahun lalu lg.. :) masa belom jadik blogger lg.. tp baru2 nih masa cp nak padam pic n album kat fb, jumpa balek foto2 katun nih.. so cp tefikir, kan bagus kalau buat doodle dgn benda nih..:) sebab cp mmg failed buat doodle free hair..

contoh.. doodle yg cp hasilkan:)


tolong jgn curik idea nih k..:) kalau nak ubahla sket2.. jgn amek sebiji cmnih..:) anda kan ade hotak, akal dan fikiran.. gunakan sebaik mungkin..:)

bukan apa nak share tips nih, sbb ramai blogger kata x pandai buat doodle kan.. haaa so skrg senang la.. tak perlu nak melukis bagai.. cuma prlukan masa n kreativiti jek.. lgpun cp tau, nti kalau cp tak cakap cmna cp dapat doodle comel loteh tuh, hade yg kate cp curik kat google pastu tampal watermark sndiri.. hahahaha.. tak mau jadik isu eh..:D

soalan cepumas :
cp, tu kan doodle game, yg ko eksyen nak letak watermark ko pehal? tak malu ker??

sebab apa cp berhak letak watermark kat doodle nih??? sebab totally idea mmg dr cp, semua cp yg pilih.. game tu cuma sediakan model bogel jer.. hahaha.. nak mata yg mcm mna, nak baju apa, rambut dia, mulut, beg, mekap.. semua dr kita.. so means itu ttp kepunyaan kita kan?? pastu cp siap spent time hanya tuk main bende nih.. sama la ngan lukis doodle..:) klu misalnya, idea saya sama dgn awak.. itu tidak bermakna sy cilok katun awk.. sbb kta sama2 tau, itu ialah doodle dr mall world games..:) tp mustahil la sme.. ade ek dua org yg mempunyai idea yg sebijik sama tnpa pbincgn? =_=' ade?? tu jodoh namanya.. hahaha

walau bagaimanapun cp tetap tak benarkan org cilok sesuka hati doodle mall world cp sbb cp dah high level.. baju sume dah cantek2... siap pakai handbag lg.. ko hade?? hahaha

oke.. tu jek la tips nak share..:)

kalau korang nak try, sign in facebook > search > Mall World game

p/s: dah gian nak buat doodle bru tiap hari.. tp msalahnya,, sume baju baru seksi2 belaka! :) oye, pose bdn mmg sume same ek.. so takde mase doodle gua nak pegang bendera ke hape sbb dia ade 1 pose jer.. hahaha


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

18 CP's Bestfriend(s):

AnAk dEneSor said...

wah cayalah cp..cayam..u menang giveaway domo la..pi cek pat..hihi

☀ Izzaty Hedry☀ said...

gud idea..^.^


idea kita msti la kena ltk watermark kita kn cp..=)

echaRierie said...

hahaha..
ok3..slmt bermain game dan berdoodle jgk !

sergeant keroro said...

dudel alien xde?? :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@AnAk dEneSor: hehehe.. thanks info..:D

Cik Purple Pinkypuff said...

@☀ Izzaty Hedry☀: betol2.. kta bkn curi dr mana2 pon kan?:D

Cik Purple Pinkypuff said...

@echaRierie: hahahaha.. ngam kan??:P

Mish Apple said...

hahaha!! dulu selalu la buat . tapi tak reti photoshop . kne pkai photoscape. memang susah nk transparent kn dy .

My Name is Mar said...

Uiiittt....
Garangnya intonasi...
Or mar yg baca dalam intonasi garang?
Ha-ha-ha:D

khairul akmal azman said...

trend doodle kan skrg

iniCERITAdongeng said...

comel jepppp ;)

Cik Purple Pinkypuff said...

@Mish Apple: cp kasi transparent pakai GIMP.. syarat wajib, elakkan pakai
bju atau bottom puteh spya senang nak transparent..hehehe

Cik Purple Pinkypuff said...

@My Name is Mar: bukan garang.. tp tegas la dek oiii... hehehehehe.. tu ar.. salah intonasi nih..:D

Cik Purple Pinkypuff said...

@khairul akmal azman: a'ah..pasni nak cari game yg ade doodle boy pulak.. :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@iniCERITAdongeng: thanks .. hehehehe..:)

Etong said...

atu tah mcm ku kanal bha doodle ani. pndai kau ah pepel.

Cik Purple Pinkypuff said...

@Etong: nah.. atu tah.. baru ko tau ka.. hahaha

syikin said...

@Cik Purple Pinkypuff sy pun main mallworld DULU . smpai level 40 baru.. tp dah ade 4 tingkat (huhu.. perasan) .. :)

btw.. sy mintak kebenaran nak CURIK idea? :P haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...