Sebut Pasal nak Kawin.. Aku??


Photobucket

Hahaha.. entri nih 2 in 1 sebenarnya.. tadi my cuzzy dari labuan dah sampai kampung.. haa.. tau pe dier bawak tuk aku???

ni ha, cekelat kegemaran gua dr kecik sampai beso..oke tipu jer.. =='

tp dier mmg bawa cekelat sedap nih untuk cp..

dan


perghhh.. tamau share ngan sesape! hehehe.. 

okeh, citer pasal kawin nih kan, bukan ape, tadi my cuzzy yg junior, ade orang nak minang time raye nih.. jadi memang cp tak tekejut la sebab dia memang dah lama story, boyfie dier nak bawak kawin..
Memang cp tumpang gembira la kat dier.. cp lak yg excited bila dengar dia nak bertunang.. tanye dah beli barang hantaran ke belum.. hehehe

Oke oke, tapi tadi masa makan sorang sorang kan, cp tefikir pulak, "dia nih muda setahun dari aku, tapi mau kawin suda..kira langkah bendul la nih.." sambil hirup sup ikan.. btw, FYI cuzzy cuzzy cp nih memang cp dah anggap macam adik beradik sendiri, dari kecil tak lepas ngan dorang kan.. dah besar besar nih baru bepisah bawah haluan masing masing.. tapi tetap rapat la jugak..

ne la my cuzzy yg bakal jadik tunang orang tuh..(yang kasi peace no war) *abaikan jer muka gua yg bajet comel padahal tak berapa nak kiut tuh..=_='

bila cp fikir balek, bukan senang nak kahwin kalau takde lelaki yang betul betul ikhlas nak kawin ngan kite..
kena jugak fikir masa depan kan, bukan main kawin jer..
sebab setahun dua tahun lepas kawin, lahirlah orang ketiga.. pastu tahun depan orang keempat dan seterusnya.. 

bila kahwin, kita nih dah bergelar isteri orang.. lepas nih dah kena jaga tanggungjawab terhadap suami, makan minum dier, pakaian dier, keinginan dier.. tu semua tanggungjawab kita ka.. paling penting MARUAH dier la yg kite kena jaga betul betul..

Hmmm~~ seronok ker kawin?? hahaha.. gua nih, boyfie pun takde, nak tunggu FAHRIN AHMAD melamar? sampai ke tua la gua tak kawin youuuu.. haha

mungkin dah memang nasib gua kan, lambat dapat rezeki, keje pun takde, jodoh apatah lagi.. tp gua redha... gua serahkan segalanya pada ALLAH swt.. kerana Dia Maha Mengetahui, Maha berkuasa dan Maha Esa.

apa pon, cp doakan semoga kebahagian my cuzzy sampai ke jinjang pelamin.. tak sabar pulak cp nak jadi mak andam, photographer, pengapit, orang tengah, tok imam, pembantu tok kadi, dan macam macam lagi la..hikhikhik..:P

nota lutut: dah lama gua takde kekasih, sunyi jugak kan.. ade yg sudi??? PM me oke..hahaha..:P (gurau jer.. mcm dah terdesak sangat plak gua nih..==')






❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

30 CP's Bestfriend(s):

Cik Baju Kurung said...

coklat daim! mak cbk memang suka makan coklat tu. kat sini mahal tau coklat tu! =)

Cik Purple Pinkypuff said...

@Cik Baju Kurung: yeke?? cp pon jarang makan, kalau pi labuan baru dapat makan...hihihi

cinta_lovato said...

Daim... my favourite one -)

sergeant keroro said...

kalau kongsi coklat di atas boleh isi borang, HAHA

ArulchelseA said...

sorryy..sy sedang berbueno.. kih kih kih

My Name is Mar said...

cair tengok coklat tu-_-"

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

sabar..:) 1hr nti dtg la jodoh tu tuk cp k.

SimplySeoul said...

ada juga cousin yg muda 3 tahun dari saya kahwin hari tu. Masa tgk dia bersanding, buat sy byk berfikir pulak...haha.

aimi adilah said...

nk daim ckt blh??

ala cp.. xpe .. nty ade lh jodoh cp 2... kite manusia nie dh di tentukn pasangn ny.. cume xtw sape je.. cp kne lh cri k.. dont give up :)

kite pon xd bf jom cri sme nk ahahhahahah

mr.dinie said...

x lame g ade laa org yg nak minang cp 2..heheh..XD

Etong said...

uiii kinder buenoo! minta bha sikitt! huhu

betul. kawin tu bkn perkara yg main2. syukur dpt lelaki yg ikhlas. dr kesana kesini bedating, bgus kawin terus kan. apa2 pun tahniah k kpd cazenmu :)

msredcheesecake said...

Jodoh serahkan pada Dia.doa minta yang terbaik...

Selamat hari raya maaf zahir batin....

khairul akmal azman said...

awalnye nak tunang..rilex dulu..
sedap nye cokelat daim

Iffah Afeefah said...

jgn sedih k

aku pun single ni hehe

Dianaa said...

Diana pun suka kinder bueno! Sedap gila wooooo! :D

Cik Purple Pinkypuff said...

@cinta_lovato: ma favourite too..hihi

Cik Purple Pinkypuff said...

@sergeant keroro: hahaha.. sori, no share allowed.. haha :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@ArulchelseA: hahaha.. mcm iklan punya dialog seja tuh??hihi

Cik Purple Pinkypuff said...

@My Name is Mar: cair buat pe?? hahaha.. o lupe, nih masih bulan pose kan..haha

Cik Purple Pinkypuff said...

@Iz.Eusof (Abg Stalker):eyup.. insyaAllah abg..:) masyeh..hikhik

Cik Purple Pinkypuff said...

@SimplySeoul:hahaha.. kadang2 bila ada yg lebih muda kawin awal dr kita, terasa diri suda tua pulak kan? haha

Cik Purple Pinkypuff said...

@aimi adilah: blh tp satu jek cp kasi keh?? hihihi.. :P ye, insyaAllah.. cp redha jer..:) btw thanks ek..

Cik Purple Pinkypuff said...

@mr.dinie: hahaha.. takde maknenyer.. :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@Etong: haha.. bahapa ku membari ko.. ko kan sakit, mana bulih mkn cekelat.. haha.. iya, nti la ku sampaikan..:)

Cik Purple Pinkypuff said...

@msredcheesecake: iya kak..:] SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI jugak kak..:) Maaf Zahir batin..

Cik Purple Pinkypuff said...

@khairul akmal azman: orang dah nak datang minang wak..:) hehe.. nak ke daim? nanti kite share keh?? :P

Cik Purple Pinkypuff said...

@Iffah Afeefah: ndak jugak ku sedih.. cuma frust seja..haha

Anis Athia said...

tompang comment sini sat, anis tag cp dalam entry ni
http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/ga-pertama-dari-cik-may.html

hahaha, semoga cp cepat jumpe jodoh, amin...

Dayana AZ said...

wahh untungnye cousin cp :), dayana pn xsbr nk tgu cousin kwen hehe, nk sibuk2 tlg2 :P ngee~

Izzaty Ishak said...

Saya pon single. Kah kah kah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...