Pengalaman Sakit Gigi Di Bulan Ramadhan


Photobucket

hai! hehehe.. hari nih mood happy giler.. sebab gigi dah tak saket lagi.. yeay! :')

Semalam gi cabut gigi.. sebab memang inda boleh tahan sakit dia..
Last cabut gigi masa bula puasa masa tingkatan satu.. lebih kurang 8 tahun lalu la gitu kan?
hihihi.. *macam seronok pulak dier.. =_='

Lebih kurang seminggu jugak cp tahan nih sakit gigi.. Sampai mampu tidur 2-3 jam saja, inda dapat tahan sakit gigi.. nasib baik ada ubat Weng heng, bole jugak kasi rilek dalam 4-6 jam macam tuh..

kalau korang sakit gigi.. bole la try.. :)

Dalam pukul 8 cp bertolak dari rumah ke Papar.. Sebab apa pegi Papar?? Sebab kalau klinik di beaufort dia bukan mau cabut kalau bengkak.. Bila gigi sakit maknanya dia bengkak.. kan kan kan?
Jadi cp pon pegi la papar, jauh pun takpe asal dia sanggup cabut. Sebab inda tahan sakit gigi bulan posa, inda boleh makan ubat kalau siang siang..

sampai di klinik tuh, cp trus masuk bilik lepas daftar.. sebab pagi kan, belum ramai orang lagi..
jadi baring la kunun atas kerusi tuh.. tapi memang bedebar debar.. hahaha..
lepas tuh uncle tuh datang, dia tanya mana sakit.. cp pon tunjuk la.. yg gigi first premolar yg bawah.. (ceh.. ayat sains..  padahal dulu spm biologi pun cukup2 makan jak.. haha)

pastu dlm 2 minit,, uncle tuh bawa injection.. gulp~~ first inject, woooo best.. sebab sakit kan, jadi bila uncle tuh inject memang pergghhhh.. tp second inject yg cp rasa macam mau nangis sebab dia inject tempat yg betul betul bengkak.. keluar air mata wooo..

bila kumur kumur banyak darah.. pergghh tuh baru kena inject kalau kena cabut??? uncle tuh pegi patient dia yg sebelah lagi.. dalam 5-7 minit la cp rilek, pipi pun rasa kebas suda sampai ke bibir.. then uncle tuh tanya, ok?? cp pon jawab ok la sebab ndak rasa apa apa suda..

sekali dia cakap, rileks k.. jangan takut.. cp pun rileks la kunun.. kan saya superwoman! sekali tuh uncle mau cabut, memang sakit.. T_T  siap terangkat kepala cp tahan sakit.. gigi masih keras. dia pusing kiri, pusing kanan, cp sempat cakap, sakit!! dia kata rileks jangan takut.. =_='
last last tercabut juga.. 
perggghh.. Alhamdulillah..

bila cp keluar dari bilik tuh.. baru la cp nampak ramai lagi yg nak cabut gigi.. sampai ada satu adek comel tuh terpaksa mak dia tarik masuk dalam, dia tanak masuk.. kesian.. mungkin sebab dia tengok muka cp huduh kot lepas kuar dari bilik tuh??? haha..
muka huduh sebelum cabut gigi..
lagi huduh pas cabut gigi! hahaha

tapi papun cp tetap ucap thank you jugak sama tu uncle.. :) cuma lepas cabut gigi tuh cp pening pening, sampai ruma terus demam.. nasib masa berbuka mama buatkan sup ayam.. :) thanks mama.. :) sekarang nih dah kurang cuma nak tulis entri nih kena slow and steady sebab mata pandai juling.. hahaha :P

nota lutut: entri mengarut jer nih.. hahaha.. sengal la korang nak baca kan.. :P







❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

2 CP's Bestfriend(s):

shaliza khairi said...

whoa. teringat dulu kena cabut 4batang gigi sekali sebab nak buat braces. nitemare kot. huu~

smoga cepat baik ye sakit gigi tu. ^^

Cik Purple Pinkypuff said...

@shaliza khairi: 4 batang????? bia betol.. gulp~ seram weh.. :|

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...