Tutorial | Masalah Slide Shoutbox Tidak Tersembunyi Sepenuhnya


Photobucket

Okeh, sebenarnya tutorial nih bukan sebab permintaan ka apa, saja mau buat sebab bila cp blogwalking selalu jumpa masalah ni. sebab mostly blog guna hidden shoutbox / sliding shoutbox kan? ada blog yg cp jumpa setting shoutbox dia kurang ngam dan menyebabkan shoutbox korang hanya tersembunyi separuh.. 

contoh:

nampak tak contoh kat atas nih?? ramai yg hadapi masalah macam nih kan?? dan masalah nih sememangnya menganggu side bar korang terutama mereka yg mempunyai side bar sebelah kanan..

so cara nak atasi senang jak..:)
korang hanya perlu adjust sikit jak sampai dia betul betul ngam.. :)

caranya:

 DESIGN > HTML code (code shoutbox korang) > tekan ctrl + F serentak > cari kod gb.offsetWidth

kalau kurang jelas boleh tgk kat bawah nih.. 
sebenarnya senang ja mo cari sebab kod nih berada di bawah sekali..

okeh, bila suda jumpa, korang nampak kan no -350 tuh??? haaa sampai tu skali cp adjust utk kasi ngam shoutbox cp.. so caranya adjust angka tuh sampai korang dapat sembunyikan shoutbox tuh.. cuba kecilkan nombor tuh.. tapi jangan pulak lelebih macam cp nih.. cp ada masalah teknikal time pasang opening note hari tuh.. tu yg sampai negatif tuh.. tp korang kurangkan la angka tu sikit.. contoh kalau skrg angka tu 50, cuba kurangkan 30.. buat sampai dia betul betul tersembunyi.. :)

ada masalah bole tanya cp~ tujuan cp hanya nak membantu.. selamat mencuba! :)


❤..Senang hati tak?? like yea!..(◕‿◕✿)❤

3 CP's Bestfriend(s):

Lieyda said...

alamak.itu blog saya ;)

Cik Purple Pinkypuff said...

@Lieyda: hihi..lieyda jgn marah ek.. :D wink wink ..;]

N A T A S Y A ツ said...

nasib baik tak de masalah mcm nie :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...